Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 03. 2016. 22:30 >> 22:16
1

HUMANITARNA AKCIJA

I Beranci pomažu Andrijani

Humanitarna akcija prikupljanja pomoći za liječenje 25-godišnjoj Andrijane Knežević iz Plava pokrenuta je i u Beranama. U okviru akcije će biti organizovano sakupljanje priloga i održaće se humanitarni koncert.

Andrijana se prije pet godina razboljela od sindroma hepatičnih vena i njen jedini spas jeste transplantacija jetre u Turskoj.

Ona je otputovala u Tursku sa svojom majkom koja će biti donor jetre. Troškove operacije snosiće Zavod za zdravstvo Crne Gore, ali njihov boravak u bolnici snosi porodica.

Andrijanina porodica nema mogućnosti da snosi sve troškove budući da nemaju nikakva primanja. Otac je nezaposlen i trenutno se nalazi na odjeljenju u KBC, nakon što mu je nedavno otkriven rak debelog crijeva, koji je metastazirao na pluća i jetru i čekaju ga hemoterapije.

Andrijana je odličan student, i pored bolesti koja je snašla nakon prve godine studija uspjela je da diplomira na Fakultetu za saobraćaj i logistiku u Beranama sa desetkom.

Prije nekoliko dana, Plavljani su pokrenuli inicijativu za pomoć 25-godišnjoj sugrađanki.

"Građani Plava su počeli sa skupljanjem novca za pomoć ovoj porodici, ali to nije dovoljno da obezbjedi Andrijani i njenoj mami boravak na klinici i uspješan oporavak. Apel za pomoć je pokrenut u Beranama i Andrijevici", saopšteno je iz Opštine Berane.

Kako je najavljeno, grupa mladih iz Berana će u srijedu 2. marta od podne do 16 sati postaviti štand u glavnoj ulici gdje će građani moći da daju svoj prilog za Andrijanu.

Takođe, u beranskom Centru za kulturu 10. marta od 19 sati biće održan humanitarni koncert pod nazivom “Berane za Andrijanu”, dok će se u Centru za kulturu u Andrijevici koncert održati 11. marta, takođe od 19 sati.

"Ovo je samo dio aktivnosti koje su pokrenuli građani Berana, u nadi da će se što više ljudi zainteresovati za ovaj slučaj i pomoći da se Andrijana oporavi", kaže se u saopštenju

Sva sredstva biće uplaćena na žiro račun broj 510250299627701428 u CKB banci, koji je otvorila porodica Knežević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније