Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 03. 2016. 18:03 >> 20:52
1

"KOMANSKI MOST"

Kovačević: Stanković da ispita optužbe

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je, povodom optužbi poslanice DF-a Branke Bošnjak, da se štićenici Zavoda "Komanski most", nakon što im se izdaju lične karte, upisuju u biračke spiskove, o tome obavijestilo Vrhovno državno tužilaštvo, kao i šefa Jednice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Dirka Langea. Kako saopštavaju iz Ministarstva, dopisi na ove adrese upućeni su kako bi se utvrdilo činjenično stanje i eventualne odgovornosti, kao i da o ishodu sprovedenog postupka obavijeste crnogorsku javnost i Ministarstvo.

U dopisu upućenom vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, koji potpisuje ministarka Zorica Kovačević, navodi se da u Ministarstvu, Zavodu "Komanski most", kao i u Centrima za socijalni rad niti vode biračke spiskove, niti imaju uvida u njih.

"Istovremeno, ukazujemo na činjenicu da su korisnici navedenog zavoda lišeni poslovne sposobnosti pravosnažnim rješenjem, koje u vanparničnom postupku donosi nadležni sud o čemu vodi službenu evidneciju", podsjećaju iz ministarstva.

Zbot toga su VDT-u dostavili spisak lica smještenih u Zavodu "Komanski most" uz molbu "za hitno postupanje i sprovođenje radnji" iz nadležnosti VDT-a.

Kovačević je, na kraju, zamolila Stankovića da o rezultatima obavijesti crnogorsku javnost.

Poslanica Bošnjak je ranije kazala da je, od 113 štićenika u Komanskom mostu, njih 88 2014. i 2015. godine dobilo lične karte, što, kako je izjavila, ukazuje na dodatnu sumnju o zloupotrebi štićenika u političke svrhe.

Nakon izjave Bošnjak reagovao je direktor Komanskog mosta Vaselj Dušaj, koji je kazao da je krajnje nehumano koristiti štićenike ove ustanove u političke svrhe.

"Bilo kakvu manipulaciju korisnicima u ovu ili u bilo koje druge svrhe Zavod Komanski most neće dozvoliti i o navodima Branke Bošnjak će obavijestiti Evropski komitet za sprečavanje mučenja i nečovječnog ili ponižavajućeg postupanja ili kažnjavanja", poručio je Dušaj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније