Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 05. 2013. 13:48 >> 13:48

DANAS PREDSTAVLJENO

Cetinje: Vozilo za sanaciju kanalizacije

Specijalizovano vozilo za interevencije na kanalizacionoj mreži predstavljeno je danas ispred prostorija Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija na Cetinju.

Vozilo je nabavljeno kroz projekat “Unaprijeđenja kanalizacionog sistema u Prijestonici”, koji se sprovodi uz pomoć delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori.

 

Na prezentaciji, zamjenica gradonačelnika Cetinja Ana Nikolić je rekla da će nabavka ovog vozila omogućiti bolji kvalitet života građana Prijestonice.

“Zbog specifičnosti kanalizacionog sistema na Cetinju, ovo vozilo će biti od velike pomoći gradskim službama i neće više biti potrebe da angažujemo pomoć sa strane”, ukazala je Nikolić.

Zadovoljan realizovanim projektom je i predstavnik delegacije EU u Crnoj Gori Fabio Drago.

“Ovo je dobar model kako treba da sarađuju lokalne uprave, Vlada i Evropska Unija u procesu evropskih integracija”, naglasio je Drago.

“Vozilo će biti vlasništvo Prijestonice, a biće ustupljeno na korištenje Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacija koje će građanima pružati usluge”, kazao je direktor tog preduzeća Miloš Ražnatović, koji je dodao da je će građani koji redovno plaćaju račune biti oslobođeni plaćanja usluga dok će ostali plaćati cijenu usluga u zavisnosti od duga prema Vodovodu.

Vrijednost vozila je oko 200 hiljada eura od čega je najveći dio sredstava obezbijeđen iz IPA fondova Evropke Unije, a ostatak je obezbijedila Prijestonica u saradnji sa Vladom Crne Gore, dok je vozilo opremila hrvatska kompanije “Agra Trgovina“.

“Nabavka kanalizacionog vozila značiće i velike uštede, jer je godišnje Vodovod izdvajao od 30 do 50 hiljada eura za iznajmljivanje vozila od preduzeća iz Budve i Podgorice”, naglasio je koordinator projekta Miloš Ivanišević .

U okviru projekta Unaprijeđenja kanalizacionog sistema predviđeno je i da se građani upoznaju sa ovim novinama, pa je tako već organizovana jedna tribina u februara, dok je druga predviđena za jun.

 

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније