Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 03. 2016. 20:40 >> 20:24
5

PRINC NIKOLA

Bilo mi je mjesto s Čarlsom na Cetinju

Princ Nikola Petrović srećan je što je princ Čarls ponovo bio u Crnoj Gori, posebno što je prvi put u nezavisnoj Crnoj Gori. On kaže da je ovo za sve Crnogorce jedna lijepa vijest, ali i ocjenjuje da je bilo normalno da bude uključen u zvaničnu posjetu članova britanske kraljevske porodice. Princ Nikola 2013. godine dobio je diplomatski pasoš kao specijalni izaslanik crnogorskog ministra vanjskih poslova za odnose sa evropskim i drugim dinastijama. Princ Nikola sreo se sa princom Čarsom na svečanom prijemu koji je, za uglednog gosta, u Dvorcu Petrovića, priredio šef diplomatije Igor Lukšić.

Princ Petrović je, za portal CdM, kazao da mu je, istina, ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić, na licu mjesta, ponudio da zajedno dočekaju Princa Čarlsa i uđu u kuću njegovih predaka.

Za njega je posjeta bila jedan pozitivan događaj, prijatno druženje i prilika da princa podsjeti na rođačke veze preko princeze Ane von Batenberg.

"Takođe, posjeta je bila prilika da upoznam i i ostvarim kontakt za predsjednikom Fondacije Princa Čarlsa, pa se možemo nadati da ćemo raditi i neke zajedničke projekte oko tema koje nas obojicu zanimaju - ekorazvoj i zaštita kulturne baštine. Ne krijem da bi mi bilo drago da smo zajedno obilazili Cetinje, no mislim da tu istorijsku posjetu ne treba da kvare polemike, iako bih volio da se moja diplomatska misija potvrdila", istakao je princ Nikola.

Princ Nikola je britanskom princu poklonio dvije knjige, "Crna Gora u oku princeze Ksenije" Anđe Kapučić i Studiju renovacije citadele u Starom gradu Ulcinj - projekat fondacije Petrović Njegoš.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније