Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 05. 2013. 08:16   >>  08:17

OPTIMISTA

Bošković: Ne očekujem socijalne nemire

Ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković kazao je u razgovoru za Dnevne novine da ne očekuje socijalne nemire, jer, kako je objasnio, "građani odlično razumiju situaciju u kojoj se nalazimo".

Bošković tvrdi i da Vlada sve radi kako bi podigla standard građana.

"Predano radimo na projektu Socijalni karton i to je jedan od prioriteta u Ministarstvu. U maju prošle godine, Vlada je sa UNDP-jem potpisala Sporazum o saradnji na realizaciji projekta "Socijalni karton Informacioni sistem socijlnog staranja". Rukovođenje projektom je u nadležnosti Vlade. U ime Vlade, nosilac projekta je Ministarstvo, dok je za implementaciju zadužen UNDP. Ukupna vrijednost projekta je 1.279.979 eura. Finansira ga Vlada sa 1.151.981 eura, dok UNDP učestvuje sa 127.998. Završetak prve faze projekta predviđen je do kraja 2014. godine", kazao je Bošković, napominjući da realizacija projekta teče planiranom dinamikom.

Vlada je, kako je kazao, izmirila sve prispjele finansijske obaveze po potpisanom Sporazumu, u vrijednosti od 335.060 eura.

Govoreći o tome šta će konkretno uraditi da poboljša položaj radnika, i na tome da zarade koje primaju crnogorski građani obezbijede normalnu egzistenciju, Bošković je kazao da je ekonomska kriza dovela do složenij eg poslovanj a preduzeća i samim tim i položaja zaposlenih u njima, što se odražava, kako na visinu zarada, tako i na redovnost u njihovoj isplati.

On je kazao da Vlada nastoji da raznim mjerama za suzbijanje "sive ekonomije" utiče da svi zaposleni budu prijavljeni na obavezne vidove socijalnog osiguranja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније