Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 05. 2013. 19:31 >> 19:31

PREKO 6.000 POTPISA

NVO traže povlačenje zakona

Proglas preko trideset nevladinih organizacija iz Crne Gore dobio je za dva dana preko šest hiljada potpisa podrške građana i građanki koji su tako iskazali protest protiv Predloga zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti.

Potpisi su predati predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću, navode predstavnici civilnog sektora i dodaju da su predsjendika parlamenta zamolili da o njima obavijesti sve poslanike i poslanice.

Ustav Crne Gore predviđa da 6000 građana, preko poslanika mogu predlagati zakone, a Vlada je ustanovila pravilo da razmatra inicijative koje joj predloži 6000 građana u roku od 60 dana od objavljivanja inicijative na njenom portalu.

Predstavnici NVO sektora kažu da nastavljaju sa prikupljanjem potpisa putem portala www.Roditelji.me i narednih dana, kako bi se Vladi ali i parlamentu prenijela poruka o tome šta građani Crne Gore misle o odredbama teksta ovog predloga.

Nevladine organizacije, potpisnice Proglasa, broj prikupljenih potpisa online putem za samo dva dana sm atraju izvanrednim uspjehom. Nadaju se da će podstaći predlagača da preispita još jednom predložena sporna rješenja.

„Nadamo se da će Predlog biti povučen iz procedure, odnosno da mu poslanici i poslanice neće dati podršku koja je potrebna za njegovo usvajanje“.

U Skupštini je danas završena rasprava o predlogu ovog zakona, a poslanici će se, naknadno, izjasniti glasanjem.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније