Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

rtcg.me/onogost.me

05. 04. 2016. 18:14 >> 22:19
3

TESTIRANJE U NIKŠIĆU

Premijera novog Jaguara na Sv.Stefanu

Britanski proizvođač luksuznih automobila Jaguar prvi put u istoriji proizveo je terenac (SUV model), a prestižna kompanija odabrala je Crnu Goru za svjetsku premijeru novog modela 'F Pace'. Takođe, kako nezvanično saznaje Portal Onogošt, Jaguar će u okolini Slanog jezera testirati novi model.

Jaguar je zakupio ostrvo Aman Sveti Stefan za prvu svjetsku prezentaciju i novo testiranje svog novog modela Jaguar F Pace, što će biti neprocjenjiva svjetska reklama za našu zemlju.

Medijsko interesovanje za taj događaj je toliko da će se iz svih krajeva svijeta pojaviti mnoštvo medijskih kuća koje prate dešavanja u automobilizmu.

Jaguar F-Pace, koji će se naći u prodaji krajem maja, premijerno je predstavljen na sajmu u Frankfurtu, a do sada je testiran u Švedskoj, na ledu, na temperaturi od -35 stepeni Celzijusovih.

U svjetskim medijima još uvjek nije zvanično objavljen datum prezentacije. Pripreme su u toku, a vozila su već stigla na Sveti Stefan.

"Nezaboravni pejzaži, lijepi primorski putevi, hoteli sa pet zvjezdica, kulinarska zadovoljstava... Da li ste spremni za četvorodnevno putovanje u Crnu Goru? Doživite ovu predivnu zemlju za volanom modela F-Pace", piše na sajtu predstavništva britanske kompanije u Švedskoj.

Testiranje u Nikšiću

Portal Onogost.me je objavio da je u blizini Slanog jezera već sagrađena svojevrsna baza za testiranje prvog „terenca“ u Jaguarovoj kolekciji, a upravao bi tu trebalo, sredinom maja, i da se odigra testiranje modela Jaguar F-Pace.

Povorka od nekoliko novih Jaguarovih krosover modela danima krstari po Crnoj Gori, a okolina Slanog poslužiće za postavljanje svojevrsnog „off road“ poligona, gdje će se gotovo izvjesno i odigrati svjetska premijera.

Nije ni čudo, ovo je na određeni način istorijski dan za Jaguar, a privilegija da bude domaćin ovog spektakularnog događaja, u čitavom moru turističkih destinacija, pripala je gradu pod Trebjesom.

F-Pace je vrhunski sportski i istovremeno praktičan automobil, koji kombinuje izuzetne performanse sa intuitivnom tehnologijom i praktičnošću koja je vodeća u ovoj klasi.

Jaguar je ovim modelom "bacio rukavicu" "audiju" (model Q5) i BMW-u (model X3).

Novitet se ističe pre svega dinamičnim dizajnom, naprednim tehnološkim rešenjima i luksuznim enterijerom. Čak 80 odsto karoserije izrađeno je od aluminijuma, što ovom automobilu daje čvrstinu, uz smanjenje mase i potrošnje goriva.

Ponuda na domaćem tržištu za početak obuhvata verzije sa 2.0 dizel agregatom sa 180 KS, sa manuelnim šestobrzinskim ili automatskim osmostepenim menjačem, uz izbor pogona na zadnje ili na sva četiri točka (AWD). Alternativa je snažniji 3.0 litarski V6 dizel koji proizvodi 300 KS.

Jaguar F-Pace raspolaže prtljažnikom od 650 litara, a auto je opremljen intuitivnim InControl multimedijalnim sistemom sa centralnim ekranom od 10.2 inča i premijum ozvučenjem firme Meridian.

Sjedišta mogu biti standardna, luksuzna ili sportska, presvučena reljefnom ili perforiranom kožom, sa grijanjem i hlađenjem, uz električno podešavanje položaja sa memorijskom funkcijom.

Uz standardnu opremu na raspolaganju je i dugačak spisak opcija, a kupci mogu da se opredijele za jednu od 16 boja spoljašnjosti, dok su aluminijumski točkovi dostupni u rasponu od 18 do 22 inča.

Cijena je 46.990 eura.

 

Murinjo i Hoking testirali F Pace

Automobil je probao legendarni fudbalski trener Žoze Murinjo, a reklamirao je i jedan od najpoznatijih naučnika u oblasti teorijske fizike, Stiven Hoking, koji je izjavio da mu se "ostvario san da glumi zlog lika".

"Oduvjek sam želio da u nekom filmu glumim tipičnog britanskog zloću. Jaguar mi je ispunio veliku želju", rekao je jedan od najvećih umova današnjice.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније