Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 04. 2016. 22:45   >>  22:32

POSJETA PARLAMENTARACA

Podržali rekonstrukciju kotorskog bazena

Na sjednici Odbora za prosvjetu, nauku kulturu i sport Skupštine Crne Gore, koja je u saradnji sa Ministrstvom nauke, danas prvi put održana u Kotoru, podržana je namjera da se, konačno, nakon 32 godine rada, rekonstruiše kotorski bazen "Nikša Bućin". Parlametarni odbor je upoznat i sa naučnom djelatnošću i međunarodnim projektima na Institutu za biologiju mora i kotorskom Fakultetu za pomorstvo.

Da priča o hitnoj rekonstrukciji bezana "Nikša Bućin" ne bi ostala samo na tome potkrijepili su je članovi Odbora za prosvjetu nauku kulturu i sport, koji su se iz Skupštine na dan preselili u Kotor.

"Inicirao sam sjednicu povodom veoma lošeg, alarmantnog stanja zimskog bazena "Nikša Bućin" ovo je i poruka zakonodavne vlasti u Crnoj Gori da se hitno mora pristupiti rekonstrukciji zimskog bazena", kazao je predsjednik Liberalne partije, Andrija Popović.

"Imamo čvrsta obećanja da će se tender raspisati do sredine aprila, a prva faza radova bi trebala da počne u junu. Trudićemo se da skratimo tendersku proceduru", rekao je direktor kotorskog bazena Dejan Adžić.

"U skladu sa kontrolnom funkcijom koju Odbor ima u Skupštini, odnosno u Crnoj Gori, mi ćemo za tri mjeseca, kako smo se dogovorili, ponovo obići bazen i vidjeti kojom se dinamikom rekonstrukcioni radovi obavljaju", izjavila je Branka Tanasijević, DPS.

Nakon bazena, parlamentarci su na Fakultetu za pomorstvo i Institutu za biologiju mora vidjeli kako se projekti o kojima odlučuju realizuju u praksi.

"Dvije uspješne naučno istraživačke institucije, i sa aspekta Ministarstva nauke mogu reći i institucije kojima se ponosimo, upravo zato što su već dio evropskog istraživačkog prostora.", ministarka nauke, Sanja Vlahović.

"Trenutno smo u realizaciji više međunarodnih projekata kroz koje smo, osim što smo kupili dosta vrijednu opremu brodske simulatore, uspjeli da se i naši nastavnici i saradnici dodatno edukuju", kazao je dekan fakulteta za pomorstvo, Danilo Nikolić.

Mnogi članovi Odbora su prvi put vidjeli ono po čemu su kotorski Institut i Fakultet prepoznati u naučnoj zajednici, pa su zaključili da se takve dobre priče moraju više promovisati.

Nevenka Macan, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније