Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 04. 2016. 17:21 >> 17:05

NACIONALNI SAVJET ALBANACA

Poklonili knjige osnovnim školama u Malesiji

Nacionalni Savjet Albanaca u Crnoj Gori juče je nastavio sa akcijom poklanjanja knjiga za osnovne škole u Malesiji. Knjige su uručene osnovnim školama “Đerđ Kastrioti Skenderbeu” u Zatrijebču, “Baškimi” u Skoraću, “29. Novembar” u Dinoši i “Mahmut Lekić” u Tuzima. Školama je poklonjeno 30 naslova sa ukupno 580 kopija, od čega je najveći dio školska lektira.

Predsjednik Nacionalnog savjeta Albanaca Genci Nimanbegu, sekretar Faik Nika, predsjednik Komisije za obrazovanje i službenu upotrebu albanskog jezika Ismet Kalaba i potpredsjednik komisije Albert Camaj juče su predali donacije direktorima četiri osnovne škole. Dio ove donacije, kako saopštavaju iz NSA, je i Nacionalna azbuka koja je u upotrebi u školama u Crnoj Gori gdje se nastava odvija i na crnogorskom jeziku.

Direktori škola izrazili su zahvalnost za donaciju NSA, ocjenivši je veoma potrebnom za ublažavanje nedostatka literature na albanskom jeziku.

Donacija knjiga je izvršena u okviru projekta kojeg realizuje Nacionalni Savjet Albanaca, uz podršku Fonda za zaštitu i realizaciju prava manjina.

Predstavnici NSA su, kako saopštavaju, iskoristili ovu priliku da se bliže upoznaju sa situacijom i problemima sa kojima se suočavaju ove škole.

Akcija doniranja knjiga je počela u OŠ „Dacaj“ u Rožajama povodom obilježavanja 7. marta - Dana učitelja, kao i 8. marta u osnovnim školama u Plavu i Gusinju.

Nakon Malesije, narednih dana nastaviće sa raspodjelom knjiga i u osnovnim školama u Ulcinju i Krajini.

Iz NSA poručuju da je obogaćivanje biblioteka školskim lektirama i ostalom potrebnom literaturom za učenike svih uzrasta, jedan od njihovih prioriteta na polju obrazovanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније