Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 05. 2013. 11:34   >>  11:39

BDENJE I KNJIGA

Amfilohije i Tomašević sjutra u Momišićima

Crkva Svetog velikomučenika Georgija i Novomučenika momišićkih, koja se nalazi u podgoričkom naselju Momišići, sjutra će proslaviti praznik Svetih novomučenika momišićkih i svoju hramovsku slavu, najavljeno je iz Srpske pravoslavne crkve.

Kako je saopšteno iz SPC, proslava će početi svečanim bdenijem koje će večeras u 18 časova služiti podgoričko sveštenstvo.

Svetu arhijerejsku liturgiju služiće sjutra Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko - primorski Amfilohije sa sveštenstvom i vjernim narodom, sa početkom u osam časova.

“Novomučenici momišićki kanonizovani su na prošlogodišnje zasjedanju Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve i ubuduće će svakog sedamnaestog maja biti proslavljan njihov praznik”, saopšteno je iz SPC.

Nakon liturgije biće održana promocija knjige o Svetom Nektariju Eginskom, čiji je autor sveštenik iz Valjeva Nenad Andrić.

Na promociji će govoriti arhimandrit Mihailo, iguman manastira Jovanje, prof. dr Slobodan Živković i proslavljeni srpski košarkaš Dejan Tomašević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније