Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 05. 2013. 16:15 >> 16:22
3

PODGORICA

Protiv naplate parkinga 2000 potpisa

"Udruženje mladih Podgorica" je za dva dana prikupilo preko dvije hiljade potpisa podrške inicijativi protiv naplate parkinga izvan centra Glavnog grada.

Inicijativu sa potpisima građana sjutra će predati Skupštini Glavnog grada.

Ranije danas komunalna policija naložila je da se ukloni plastični sto, a na kome su volonteri Udruženje mladih Podgorica, prikupljali potpise za inicijativu protiv naplate parkinga u Glavnom gradu.

Komunalni policajac je tvrdio da se radi o privremenom objektu za koji je potrebno ovlašćenje od službe Glavnog grada.

"Komunalni policajac je ignorisao naše tvrdnje da se sud već po ovom pitanju izjašnjavao u slučaju druge NVO koja je takođe zbog svojih aktivnosti bila postavila plastični sto na trotoar. Tada je sud utvrdio da ne postoji prekršaj, odnosno da su neosnovani navodi da je potrebno od Glavnog grada tražiti odobrenje za postavljanje plastičnog stola na trotoar”, navodi se u saopštenju "Udruženja mladih Podgorica".

U toj NVO kažu da Komunalna policija vrši pritisak da se akcija prekine, te da su fizički onemogućili veliki broj građane da potpišu inicijativu.

“Ovakvim ponašanjem Komunalna policija šalje poruku građanima da ne podržavaju ovakve akcije i na taj način krše osnovna ljudska prava”, poručili su "Udruženja mladih Podgorica".

Podsjećamo da je Udruženje juče počelo prikupljanje potpisa za Građansku inicijativu protiv nezakonite naplate parkinga.

“Samo juče preko 1100 građana je potpisalo inicijativu – što je bilo dovoljno za podnošenje inicjative. Ipak zbog velikog interesovanja građana akciju smo produžili i danas kako bi skupili i do 2000 potpisa”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније