Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

22. 04. 2016. 20:30   >>  20:14

MINISTARSTVO I LOKALNA UPRAVA

U Mojkovcu će graditi stanove za 13 porodica

Ministarstvo rada i socijalnog staranja i mojkovačka lokalna samouprava sufinansiraće gradnju nove stambene jedinice za 13 porodica koje su nalaze u stanju socijalne potrebe, dogovoreno je na sastanku ministarke Zorice Kovačević i predsjednika opštine Mojkovac Dejana Medojevića.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Kovačević i šef kancelarije UNICEF-a za Crnu Goru Bendžamin Perks sastali su se danas sa Medojevićem, a tokom sastanka razgovarano je o aktivnostima koje Ministarstvo, u saradnji sa lokalnim upravama i UNICEF-om, sprovodi u cilju unapređenja socijalne politike. 

“Na sastanku su Kovačević i Medojević dogovorili gradnju nove stambene jedinice za 13 porodica koje su nalaze u stanju socijalne potrebe, za koju će dio sredstava izdvojiti Ministarstvo i lokalna samouprava”, kaže se u saoptšenju.

Navodi se da su projekat i plac za novu zgradu obezbijeđeni.

Nakon sastanka, Kovačević, Medojević i Perks obišli su Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju "Mojkovac".

“Cilj posjete je promocija rada dnevnih centara djece sa smetnjama u razvoju, sprovođenje programa edukacije djece i mladih sa smetnjama u razvoju, edukacije stručnjaka i podizanja svijesti o značaju otvaranja i rada dnevnih centara”, kazali su iz Ministarstva.

Kako su naveli, poseban gost na današnjoj promociji bila je crnogorska paraolimpijska reprezentativka u bacanju kugle i diska, Marijana Goranović.

Kovačević je, tokom posjete Mojkovcu, obišla i radove na stambenoj zgradi za porodice iz naselja Rudnica, kojima su u požaru u februaru prošle godine izgorjele barake.

Iz Ministarstva podsjećaju da je kamen temeljac za tu zgradu postavljen 28. oktobra prošle godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније