Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 05. 2013. 15:35 >> 15:35

DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Reciklažom do pomoći za KCCG

Mreža za društvenu odgovornost, kojom koordinira Odjeljenje za podršku Nacionalnom savjetu za održivi razvoj u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, 15.maja, zaokružila je svoju prvu akciju uručenjem posteljina Kliničkom centru Crne Gore.

U cilju podsticanja društvene odgovornosti, Mreža je u prethodnom periodu organizovala četiri akcije prikupljanja kancelarijskog papira, kartona i starih novina, od čije prodaje Reciklažnom centru je i prikupljen novac za nabavku posteljina.

„Na ovaj način članice Mreže pokazale su kako svaki pojedinac, ako djeluje u skladu sa principima društvene odgovornosti može doprinjeti održivom razvoju sredine u kojoj živi. Organizacijom reciklaže kao profitabilne aktivnosti, koja je usmjerena na zaštitu životne sredine, i iskorišćavanjem dobijenog novca za podršku Kliničkom centru uvezana su sva tri stuba održivog razvoja – ekonomski, socijalni i stub zaštite životne sredine“, navodi se u saopštenju.

Šefica Odjeljenja za podršku Nacionalnom savjetu za održivi razvoj Bosiljka Vuković Simonović istakla je da je kroz akcije reciklaže, u kojima je učestvovalo 18 članova Mreže (od ukupno 33 člana), prikupljeno preko tri tone kancelarijskog materijala.

„Posteljine su izrađene namjenski, u skladu sa specifikacijom i potrebama koje je dostavio Klinički centar, a njihova izrada je povjerena preduzetniku iz Crne Gore, kako bi se dodatno podstakla lokalna privreda“, piše u saopštenju.

Mreža za društvenu odgovornost formirana je u aprilu prošle godine, u okviru Ministarstva održivog razvoja i turizma, s ciljem da promoviše odgovornost svih institucija, organizacija i preduzeća i podstakne ih da u svakodnevnom radu, pored profita, vode računa o svim grupama i interesnim stranama sa kojima sarađuju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније