Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 05. 2013. 15:52 >> 15:56

RASIPNIŠTVO

NOVA: Ruski vozovi jeftiniji

Vlada, prilikom kupovine elektromotornih vozova, nije napravila najbolji izbor, odnosno mogla je da kupi ruske, po čak dva ili tri puta manjoj cijeni, istog ili boljeg kvaliteta, ocijenili su u Novoj srpskoj demokratiji.

Nova, kako je saopšteno, pozdravlja svaki potez koji ide u pravcu obnavljanja i poboljšanja željezničke, drumske i svake druge infrastrukture, ali ocjenjuje da je nedopustivo da se Vlada, inače poznata po raznim nesuvislim i neodgovornim potezima, ponaša rasipnički i uvlači građane u nove probleme i dugove.

"Ako je postojala mogućnost, a očigledno je postojala, da se kupe ruski vozovi boljeg kvaliteta po mnogo povoljnijim uslovima, onda neko treba da snosi odgovornost zbog ovakvog poslovanja, naročito u vremenu kada se država i građani nalaze u teškoj ekonomskoj krizi", poručili su iz Nove.

Naročito su, kako su dodali, u teškoj situaciji radnici Željezničkog prevoza, koji primaju mizerne plate i vjerovatno se čude odakle će njihovo preduzeće plaćati ove vozove.

Nova očekuje da Vlada građanima pruži dodatne podatke i objašnjenja o kupovini tri nova elektromotorna voza iz Španije, koji su, prema podacima koje je saopštio Željeznički prevoz, plaćeni 13 miliona eura.

"Međutim, ŽPCG niti Vlada ni jednom nijesu saopštili da li je postojala mogućnost da se kupe novi vozovi po mnogo manjoj cijeni ili su, iz zasad samo njima znanih razloga, procijenili da ne treba da traže neke povoljnije ponude", rekli su predstavnici Nove.

Nova je, kako je objašnjeno, u razgovoru sa ekspertima za ovu oblast, došla do saznanja da su po čak dva ili tri puta manjoj cijeni mogli biti kupljeni ruski vozovi, istog ili boljeg kvaliteta i mnogo boljih performansi kada su u pitanju brdski predjeli, a naročito pruga Bar-Bijelo Polje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније