Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 04. 2016. 11:45   >>  14:05

POLITIČARI UPUTILI

Čestitke povodom Vaskrsa

Predstavnici političkog života u Crnoj Gori uputili su danas čestitke vjernicima povodom predstojećih vaskršnjih praznika.

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović čestitao je Vaskrs svim građanima koji slave prema julianskom kalendaru, Mitropolitu Mihailu i sveštenstvu Crnogorske pravoslavne crkve, kao i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

"Želim vam da predstojeće blagdane provedete u miru, radosti i sreći sa porodicama i sa najdražima, podsjećajući se suštinskih vrijednosti koje nose poruke vaskršnjih praznika. Hristos vaskrse!", proučio je Popović.

Bogdanović: Uskrs podsjeća na vrijednosti i principe ljubavi

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović uputio je danas čestitku građanima i građankama koji slave Uskrs po Julijanskom kalendaru

"Neprolazna simbolika Uskrsa podsjeća nas na vrijednosti i principe ljubavi, humanosti, pravde i solidarnosti na kojima počivaju temelji moderne civilizacije. Želim da predstojeći uskršnji praznici, koje provodimo sa našim najmilijima, probude ono najbolje u nama, podstaknu na čovjekoljublje i donesu blagostanje i napredak za sve nas i cijelo crnogorsko društvo", navodi se u čestitki.

 Pajović: Vaskrs da bude podsticaj za toleranciju i razumijevanje

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović čestitao je Vaskrs pravoslavnim vjernicima.

"U ime Pozitivne i svoje lično želim da veliki hrišćanski praznik provedete u miru i zdravlju sa porodicama, prijateljima i komšijama. Neka Vaskrs bude dodatni podsticaj za nastavak odnosa tolerancije, dijaloga i međusobnog razumevanja, koji su temelj svakog multikulturalnog i građanskog društva, kao i poziv na odgovornost i obavezu svih u stvaranju zajednice koja njeguje i poštuje različitosti", istakao je on.

Milić: Čuvajmo jedni druge

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić čestitao je nastupajuće Vaskršnje praznike Mitropolitu Amfilohiju, episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju i svim pravoslavnim vjernicima.

''Vječna simbolika vaskresenja Hristovog vraća nam vjeru u bolju budućnost i afirmiše temeljne ljudske vrijednosti. Ovaj praznik simbolizuje pobjedu života nad smrti i podsjeća na važnost njegovanja međusobnog uvažavanja, poštovanja i razumijevanja. Vaskršnje slavlje neka bude prožeto istinskim ljudskim i hrišćanskim vrijednostima – zalaganjem za istinu, pravdu i dostojanstvo svakog. Iskrenim zajedništvom poštujmo i čuvajmo jedni druge, jer jedino istinskom bliskošću možemo ostvariti razumijevanje i slogu neophodne za srećnu budućnost svih građana Crne Gore", naglasio je Milić.

Knežević: Oduprimo se pokušajima urušavanja tradicije

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević čestitao je Vaskrs Mitropolitu Amfilohiju, episkopu Joanikiju i pravoslavnim vjernicima u želji da dane Vaskrsa provedu u dobrom zdravlju, duhovnom i porodičnom miru i blagosti, uz poštovanje tradicionalnih vrijednosti pravoslavne i svih drugih vjera u Crnoj Gori, kao multikonfesionalnoj i multinacionalnoj zajednici.

"Vaskršnji praznici podstiču sve pravoslavne vjernike na još veću posvećenost izvornim vrijednostima vjere, na jedinstvo, osjećaj tolerancije i poštovanja, koji je i danas toliko potreban građanskoj Crnoj Gori. Lider DNP-a ističe da se u svetom pravoslavnom osjećaju treba takođe okretati i ka ruskim korijenima, na kojima i danas istim sjajem sija pravoslavna vjera, temeljeći brojne civilizacijske kodove", navodi se u čestitki.

Knežević je istakao da pravoslavni vjernici u Crnoj Gori danas, kao rijetko kada dosad, moraju podržati dignitet Mitropolije crnogorsko-primorske, i mudro se oduprijeti svim pokušajima urušavanja njene viševjekovne tradicije, uloge i značaja u crnogorskoj istoriji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније