Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 04. 2016. 10:08 >> 15:52
9

VASKRŠNJE ČESTITKE

Vaskrs vodilja za mir i slogu

Predsjednici države, Skupštine i Vlade Filip Vujanović, Ranko Krivokapić i Milo Đukanović čestitali su sveštenstvu i svim pravoslavnim vjernicima veliki hrišćanski praznik Vaskrs.

„Povodom Vaskrsa svještenstvu i svim vjernicima i vjernicama pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori najsrdačnije čestitam ovaj veliki praznik sa željom da plemenita simbolika vaskršnjih dana svojim porukama trajno afirmiše vrijednosti mira, suživota i međusobnog poštovanja", naveo je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.


Radujmo se zajedno ispunjeni plemenitošću i uvjerenjem da tolerancijom i humanošću dijelimo neprolazne vrijednosti Hristovog vaskrsenja, poručuje Vujanović.

"Snažimo uzajamno povjerenje, objedinjeni željom za sveukupnim dobrom Crne Gore i svih njenih građana i građanki“, kaže se u čestitki predsjednika Vujanovića.

Krivokapić: Praznik jačanje zajedništva

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je čestitku svim građankama i građanima Crne Gore koji slave Vaskrs, kao i arhiepiskopu cetinjskom i mitropolitu crnogorskom Mihailu i mitropolitu cetinjsko-primorskom Amfilohiju sa svještenstvom.

“Neka vam praznik Hrisotovog uskrsnuća koji predstavlja simbol nade i spasenja bude vodilja za stvaranje mira, ljubavi, harmonije i bogatstva suživota. Povod proslavljanja ovog praznika treba biti jačanje zajedništva, ujedinjavanje u idejama koje podstiču blagostanje i dobrobit, kako kod vaših bližnjih, tako i kod svih građana”, poručio je Krivokapić.

Vjernicima želi da blage dane provedu okruženi bliskim ljudima u dobrom zdravlju, miru i ljubavi.

“Neka zajedništvo i ljudska toplina budu ono što ćemo svi dati našem zajedničkom domu – Crnoj Gori. U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam vam Vaskrs”, zaključio je Krivokapić u vaskršnjoj čestitki.

Đukanović čestitao Vaskrs

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović čestitao je u ime Vlade Crne Gore i svoje lično sveštenstvu i svim pripadnicima pravoslavne vjeroispovjesti veliki hrišćanski praznik Vaskrs.

Premijer vjernicima poručuje da praznične dane proslave u ljubavi i miru, dijeleći radost sa porodicom i najbližima, sa susjedima i prijateljima, u duhu vjekovnog zajedništva.

"Neka Vaskrs i Vaskršnji blagi dani u sve domove unesu radost i podstaknu na slogu među bližnjima, među ljudima dobre volje, svih vjera i nacija. U danima Vaskrsa, na pragu desetljeća obnove nezavisnosti i milenijuma državnosti, podsjećamo se hrišćanske posvećenosti Svetog Vladimira, Kneza Dukljanskog - crnogorskog vladara, temeljnim vrijednostima zajedništva u različitosti, koje su nam ukazale na put afirmisanja kohezije i stabilnosti kao građanske matrice crnogorskog društva. Oduvijek Crna Gora prepoznaje nacionalnu i vjersku raznolikost kao civilizacijski potencijal i dio svog državnog identiteta, zasnovanog na međusobnom uvažavanju, slobodi, miru, saradnji i toleranciji, poštovanju ljudskih prava i demokratiji", navodi se u vaskršnjoj čestitki predsjednika Vlade Crne Gore.

Đukanović je uvjeren da ćemo na temelju jedinstva i uvažavanja, u interesu opšteg dobra nastaviti da zajedno gradimo sigurnu budućnost Crne Gore, na najboljim crnogorskim tradicijama, hrišćanskim i univerzalnim civilizacijskim vrijednostima.

Numanović: Poruke i suština Vaskrsa univerzalne

Ministar za ljudska i manjiska prava Suad Numanović u svoje i u ime ministarstva pravoslavnim crkvenim velikodostojnicima, sveštenstvu, monaštvu i svim vjernicima, srdačno i najiskrenije čestitam najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs.

"Ovaj praznik označava suštinu hrišanske vjere i pokazuje da su žrtvovanje za ljude i međusobno opraštanje uslovi da bi se pobijedilo svako zlo. To je, prema hrišćanskom vjerovanju, način da u čovjeku trijumfuje dobro. Zato su poruke i suština Vaskrsa univerzalne. Želim da u tom duhu pravoslavni vjernici ovaj praznik proslave s najbližima i da, kao i do sada, utiču na izgradnju dobrih međuvjerskih i međunacionalnih odnosa u našem društvu. U tome je pravoslavna zajednica dala ogroman doprinos. Ukazujući na taj primjer želim da proslava Hristovog vaskrsnuća protekne u duhu porodične, prijateljske i komšijske harmonije", poručio je Numanović.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније