Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 04. 2016. 15:55   >>  15:44 1

ČESTITKE ZA 1. MAJ

"Država leži na plećima radnika"

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Ranko Krivokapić, uputio je čestitku svim građankama i građanima Crne Gore, svima koji rade i stvaraju izvan države, kao i crnogorskim sindikatima i sindikalcima, povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada. Praznik je čestitao i lider Socijaldemokrata (SD), Ivan Brajović.


“Koliko je bilo teško stvarati Crnu Goru iz surovog kamena znaju naši preci koji su imali svijest da samo spajanjem i zajedništvom je moguće graditi državu. Generacijama radničke klase prije nas dugujemo sve, oni su iz pepela digli Crnu Goru poslije Drugog svjetskog rata. Zato se svi zajedno moramo ujediniti i stvoriti slogu oko politika koje će svakom građaninu donijeti pristojan posao i pravdu. Razvijena demokratska društva, kojima težimo, svoju stabilnost temelje na ekonomskoj održivosti, a ključna snaga su ljudi koji žive od svog poštenog rada”, saopštio je Krivokapić.

Država, kako je naveo, “leži na plećima radnika” i zato im mora služiti kako bi živjeli bolje i sigurnije.

“Neka Prvi maj – Praznik rada bude poziv na ujedinjenje i stvaranje države pravne sigurnosti za radnike, prosperitetne za našu omladinu i države koja će omogućiti dostojanstvene penzionerske dane za sve one koji su stvarali i radili. Budućnost Crne Gore je u poštenom radu i znanju – dostojanstvu i sigurnosti”, piše u čestitki Krivokapića.

Brajović: Neka živi rad

Predsjednik SD, Ivan Brajović, čestitao je svim građanima 1. maj, Međunarodni praznik rada i poželio da rad, prosperitet i zajedništvo budu ono za šta ćemo se kao društvo istinski boriti.

Brajović podsjeća da se 1. maj obilježava kao simbol borbe za radnička prava, pravednije uslove rada, ali i bolje plaćen i cijenjen rad.

“Pravo na slobodan rad i slobodan izbor zanimanja zajamčena su i Ustavom, te stoga svaki čovjek u Crnoj Gori mora nesmetano uživati ova prava i imati uslove da sebi i svojoj porodici osigura egzistenciju i napredak. Radnička klasa izgradila je temelje naše države, i na tim osnovama Crna Gora je nastavila dalje putem progresa. Ujedno, oslanjajući se na ideju socijalne pravde moramo učiniti dodatni napor kako bismo stvorili uslove za otvaranje novih radnih mjesta i sveukupni privredni i ekonomski rast”, naveo je Brajović.

Naša je obaveza, kako dodaje lider SD, da damo doprinos kako bi svi građani i radnici bez izuzetka svojim radom, u skladu sa sposobnostima i znanjem, mogli sebi obezbijediti dostojanstven život.

“Neka je srećan 1. maj i neka živi rad”, poručuje Brajović.

 




Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније