Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 05. 2016. 08:34 >> 08:16
2

CENTAR ZA KULTURU

Kolašin: Još 9 radnika ostalo bez posla

Nastavljaju se otpuštanja u kolašinskoj opštini, a na novom udaru našli su se radnici Centra za kulturu. Od 34 radnika samo devet radnika je ostalo, dok je 16 uzelo otpremnine, a njih devet je dobilo otkaze uz 1.700 eura, pišu Vikend novine.

Radnici su pozvali premijera Mila Đukanovića i potpredsjednika Vlade Vujicu Lazovića da prekinu bezakonje koje dolaskom koalicione vlasti SDP-DF-SNP vlada u Kolašinu.

Kako je kazao predsjednik sindikalne oranizacije pomenute ustanove Vesko Rakočević, 27. aprila održan je upravni odbor Centra za kulturu na kojem su tri člana od pet, glasali za otpuštanje radnika.

"Njih troje vodio se svojom savješću, predsjednica upravnog odbora bila je Marija Bulatović, koja je morala ispoštovati želju predsjednika SO Aleksandra Dožića, drugi član je poznati umjetnik i vajar Miodrag Šćepanović kojeg ovog puta podsjećamo koliko su puta ovi radnici koje on otpušta pripremali njegove mnogobrojne izložbe u Centru za kulturu i koliko je puta uz pomoć ovog centra obišao Francusku, a treći član koji je digao ruku da se radnici otpuste je režiser i glumac amaterskog pozorišta iz Kolašina Zoran Rakočević, pa bi i njega upitali sjeća li se koliko su puta ti otpušteni radnici pomagali oko predstava i da li se ovako vraća radnicima koji su im bili na raspolaganju 24 sata", kazao je Rakočević.

On je istakao da su pomenuti članovi komisije zajedno sa direktorom pomenutog centra Branislavom Jeknićem sve to učinili iz straha od Vuksanović, gdje pomenuti nemaju trunke ljudskosti i savjesti.

"Oni su tog dana za svoju poslušnost bili plaćeni od Vuksanović, tog dana su nagrađeni sa šest zaostalih nadoknada za upravne odbore, što do sada nijednom odboru opštine nije bilo plaćeno. Njima, kao i direktoru Jekniću želimo da se nikad niko sa njihovim sudbinama ne poigra kao oni sa našima", kazao je Rakočević.

Predsjednik sindikalne organizacije lokalne uprave Darko Bulatović je istakao da se nastavlja tradicija velikog vjernika Dožića da zarad ličnih interesa na ovakav način radnicima čestita veliki hrišćanski praznik.

"Ovoga puta nijesu žalili ni roditelje bolesne djece, samohrane majke ili roditelje kojima je ovo bio jedini izvor primanja. U opštini je još devetoro neraspoređeno kojima slijede otkazi, a među njima je i Gospava Vujisić, majka djeteta sa invaliditetom, a u prvoj rundi je i njena druga kćerka dobila otkaz putem čuvenih obavještenja", kazao je Bulatović, pitajući se ko štiti ovoliko bezakonja u Kolašinu, odnosno ko štiti Vuksanović.

Prema riječima Bulatovića, sistematizaciju su odradili glavna opštinska administratorka Perunika Popović, Miloš Vlahović i Aleksandar Dožić.

"Sekretari kojima je Upravna inspekcija zabranila rad i dalje rade i primaju plate. Vuksanović koja je zastupnica demokratije smišljeno i sramno uništava i ignoriše tri sindikalne organizacije", kazao je Bulatović.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније