Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

rtcg.me [ klix.ba ]

01. 05. 2016. 17:57 >> 17:40

CG I REGION

Koliko praznujemo?

Ove godine građani Crne Gore mogu računati na 12 neradnih dana.

U Crnoj Gori obilježavaju se četiri državna praznika, pri čemu se svaki od njih praznuje po dva dana (Nova godina, Praznik rada, Dan nezavisnosti i Dan državnosti).

Ukoliko je praznik nedjelja, neradna su dva naredna dana. Ukoliko je drugi praznični dan nedjelja, neradni je prvi naredni dan. Također zaposleni imaju i pravo na po dva neradna dana povodom vjerskih praznika. Tako, građani Crne Gore ukupno mogu računati na 12 neradnih dana u 2016. godini.

Slične su brojke i u regionu.

Zbog državnih i vjerskih praznika u Federaciji BiH u 2016. se ne radi 10 dana, a u entitetu Republika Srpska 13.

Hrvatska obilježava 14 neradnih praznika, a ukupno će se odmarati 16 dana.

U Srbiji će u 2016. ukupno biti 10 neradnih dana. U Srbiji računaju da ih jedan neradni dan košta oko 17 miliona eura, pa je ukupni “gubitak” na godišnjem nivou oko 170 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније