Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

04. 05. 2016. 13:25 >> 13:08

GLAVNI GRAD

O spomen-obilježju Veljku Vlahoviću 16. maja

Odbornici Skupštine Glavnog grada izjasniće se na sjednici 16. maja o predlogu da narodnom heroju Veljku Vlahoviću bude podignuto spomen-obilježje.

U odluci Skupštine navodi se da se postavljanje spomen-obilježja planira na prostoru univerzitetskog kampusa, sa sjeverne strane Rektorata.

“Spomen-obilježje podiže se ispred zgrade Univerziteta Crne Gore (UCG) koji je nosio njegovo ime od osnivanja 1974. do 1992. godine”, navodi se u obrazloženju Odluke.

Spomen-obilježje podiže UCG, a rok je do kraja godine.

Odluka o podizanju spomen - obilježja donosi se u znak čuvanja uspomene na ličnost koja je obilježila jednu epohu.

“Podizanjem ovog spomen-obilježja trajno se čuvaju uspomene na ovu istaknutu ličnost koja je posebno zaslužna za državni i društveni razvoj Crne Gore, čije djelo ima mađunarodni, naučni i humanistički značaj, koji je bio organizator i ustaknuti učesnik NOB-a i koji se posebno istakao u borbi protiv fašisma”, kaže se u obrazloženju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније