Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 05. 2016. 21:50   >>  21:33 1

ZA MAJKE

Na sjeveru odobreno preko 6.000 naknada

U opštinama na sjeveru Crne Gore je do prvog aprila odobreno više od šest hiljada naknada za majke troje ili više djece, a oko 400 zahtjeva je odbijeno, saopšteno je iz nevladine organizacije (NVO) Euromost.

Iz te NVO su kazali da su, prema novim podacima koje su dobili od Ministarstva rada i socijalnog staranja, u opštinama na sjeveru Crne Gore do prvog aprila rješene i odobrene naknade za 6.276 majki.

Kako su naveli, u istom periodu 428 razmatranih zahtjeva je odbijeno.

„Najviše odobrenih zahtjeva je u Bijelom Polju 2.131, dok je odbijenih zahtjeva 225, na drugom mjestu je Berane sa odobrenih 1.327 i odbijenih 53, a u Pljevljima je odobreno 736 zahtjeva, a odbijen 61“ pojasnili su iz Euromosta.

Oni su podsjetili na ranije objavljene podatke, prema kojima je do 15. marta 7.962 majki u opštinama na sjeveru podnijelo zahtjev za dobijanje naknade.

Iz Euromosta su kazali da je do 15. marta u Rožajama 1.636 majki podnijelo zahtjev, a, prema posljednjim podacima, rješeno je 623, a odbijeno 11.

Oni su najavili će, prije parlementarnih izbora, pokrenuti još jednu peticiju građana koja će biti upućena Skupštini Crne Gore.

„Skupštini ćemo tražiti da se jedan dio novca iz državnog budžeta, koji se odvaja za Radio- televiziju Crne Gore, usmjeri prema sjeveru, a njime bi se otvorila i finasirala regionalna televizija sjevera Crne Gore, a koja bi se gledala na teritoriji čitave države“, saopštili su iz Euromosta.

Kako su kazali, u Skupštini će, na osnovu prikupljenih 6.200 potpisa gradjana, inicirati izmjene i dopune Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kako bi djeci koja idu u osnovnu i srednju školu, a čiji su roditelji nezaposleni, dodijelili dječji dodatak.

„Od lokalnih uprava na sjeveru očekujemo da ne ćute, već da traže sva prava koja im pripadaju kada se tiče ulaganja u taj region, i da se više angažuju na otvaranju radnih mjesta, što će spriječiti dalje iseljavanje svojih građana“, poručili su iz Euromosta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније