Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 05. 2016. 22:52   >>  22:38

AKCIJA ADAPTACIJE

Osmijehom obojen dom Nevenke i djece

Nakon uspješno završene adaptacije prvog doma, Boje i lakovi Kameleon u saradnji sa kompanijom Maxima Lučani, nastavili su akciju adaptacijom doma samohrane majke Nevenke Pavićević koja u iznajmljenom stanu već duže vrijeme živi sa svoje šestoro maloljetne djece.

Krajem aprila majstori Kameleona su Maksiminim proizvodima završili adaptaciju podstanarskog doma Nevenke Pavićević. Nevenka ima šestoro djece, a zbog teške materijalne situacije nije bila u mogućnosti da odvoji sredstva i renovira dvije sobe u kojima boravi njih sedmoro, kao i vanjsko kupatilo koje je bilo prilično zapušteno.

„Kada smo odlučivali kojoj porodici treba pomoći tražili smo da to bude porodica sa više djece.  Na predlog da to bude Nevenka bez dvoumljenja smo prihvatili i stupili u kontakt sa njom. Ona je jedna izuzetna, požrtvovana i hrabra žena, koja vodi računa o svojoj djeci, iako od materijalne pomoći koju prima to nije nimalo lako“, rekao je Mirko Raičević, suvlasnik Kameleona. 

„Stan u kojem borave majka i djeca je bio prilično zapušten, sa zidovima koji su bili vlažni i memljivi i koji dugo vremena nije krečen.
Bilo je potrebno sanirati oštećenja na zidovima, zatim uraditi korekcije, gletovati i okrečiti. Stolarija i bravarija je takođe bila trošna, ali smo uspjeli da je u značajnoj mjeri saniramo, kazao je Raičević.

Nakon nekoliko dana radova Nevenka i djeca su mogli da uživaju u novom izgledu svoga doma.

Akcija „Osmijehom oboji dom 2016“ je nastavak istoimene kampanje od prošle godine, koja je izazvala veliku pažnju javnosti i nagrađena priznanjem za doprinos lokalnoj zajednici u oblasti filantropije. Ove godine Kameleon se popeo za stepenicu više i u saradnji sa Maximom, odlučio da deset domova porodica koje su u stanju socijalne i materijalne potrebe adaptira u značajno većoj mjeri.

Suvlasnik Kamelona Boris Jovićević ističe da Kamelon želi da funkcionkiše kao društveno odgovorna firma i da bude primjer takvog poslovanja.

„Siguran sam da i drugi privredni subjekti imaju prostora da na sličan način budu odgovorni prema zajednici, možda i više i bolje od nas, ali nažalost to izgleda nije politika poslovanja većine. Zato smo ponosni ako mi kao relativno mala firma možemo da budemo primjer i da na neki način probamo da i druge zainteresujemo da se uključe u nešto što će biti od opšteg dobra za zajednicu“, istakao je Jovićević.

U biranju porodica kojima Kameleon pomaže značajnu podršku daju pratioci Facebook strane Boje i lakovi Kameleon, koji sugerišu one za koje smatraju da im je pomoć potrebna. Svi koji su zainteresovani mogu kontaktirati putem pomenute strane, telefonom ili na sajt bojeilakovikameleon.me.

Prioritet u odabiru imaće porodice sa većim brojem djece, jer je Kamelon posvećen porodičnim vrijednostima i želi da pomogne prvenstveno djeci koja žive u nezdravim i nehigijenskim uslovima. Upravo iz tog razloga u Kameleonu je trajna akcija pod nazivom „Baby popust“ koja podrazumijeva da sve trudnice imaju popust od najmanje 10% na čitav asortiman.

„Nažalost, nećemo moći da pomognemo svima, ali za deset porodica koje odaberemo ćemo se potruditi da u mjeri kojoj možemo učinimo život i boravak u novosređenim domovima prijatnijim i zdravijim“, sopšteno je iz Kameleona.

Akcija „Osmijehom oboji dom 2016.“ će trajati do kraja oktobra i do tada će Kameleon i Maxima adaptirati domove još osam porodica.

„Dvijema porodicama smo osmijehom obojili dom, a nastavljamo dalje“, poručili su iz Kameleona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније