Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

rtcg.me [ Mina ]

06. 05. 2016. 11:50 >> 09:57
8

POTRAGA ZA OGNJENOM

Na terenu sve ekipe, ne odustaju

Treći dan građani Podgorice, policija i vatrogasci traže jedanaestogodišnjeg Ognjena Rakočevića. I večeras su se mnogobrojni građani organizovali i sa Trga republike krenuli u potragu, dok pripadnici Gorske službe spašavanja večeras tragaju po nepristupačnom dijelu kanjona Morače. Popodne su se u potragu uključile specijalna i ronilačka jedinica, pretražuju čamcima Moraču nizvodno od Vezirovog mosta, jer zamućenost ne dozvoljava roniocima kvalitetnu pretragu. Dio korita Morače pretraživali su i podgorički kajakaši. U potragu od danas su uključeni i helikopter MUP-a, psi tragači, a korišćen je i dron. Potraga za sada nije dala rezultate.

Sa glavnog podgoričkog trga večeras su nakon 21.30h krenule nove koordinisane potrage građana sa Ognjenom Rakočevićem. Akciju predvodi policija. I tokom noći građani su se organizovali u potrazi za Ognjenom. Informacije o potragama možete pratiti i na Fejsbuk grupi Pronadjimo Ogija

Svi raspoloživi resursi Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Uprave policije angažovani su u potrazi za Ognjenom Rakočević, koji je u noći između utorka u srijede nestao iz svoje kuće, rekao je koordinator MUP-a Duško Marković. Dio korita Morače pretraživali su i podgorički kajakaši.                                 

Marković je ranije danas  kazao da MUP u cjelini, uključujući Upravu policije, preduzima sve što je u njihovoj moći da potraga da rezultate.

"Svi naši resursi su angažovani, ne samo policijski sastav Uprave policije, nego i resursi u MUP-u, prije svega Sektora za vanredne situacije", kazao je Marković.

U potragu za Ognjenom uključen je helikopter avio-helikopterske jedinice MUP-a, a kako je Marković dodao, angažovani su psi tragači, koristi se dron za pretragu terena, a provjeravaju se i kamere na prostorima i lokacijama gdje su građani navodno vidjeli dječaka.

U potragu se uključili i kajakaši

Marković je kazao da je u kontaktu sa menadžmentom Uprave policije i da će tražiti dodatna angažovanja, kako bi potraga dala rezultat.

 On je naveo da MUP i policija pokušavaju da obezbijede najbolju moguću saradnju sa građanima.

"Zahvaljujemo se građanima na odzivu i ozbiljnom angažovanju da ovu situaciju riješimo na najakvalitetniji način za sve", rekao je Marković.

Milutin Šoć iz Kajakaškog kluba Svjetionik kazao je da je pretražen dio Morače do Skalina, te da će potraga biti nastavljena nizvodno do Adžovih vrba.

Ognjenov otac, Branko apelovao je na podgoričku policiju da se više ukjluči u potragu za njegovim nestalim sinom i da uspostavi bolju koordinaciju grupa građana koje traže njegovog sina.

"Policija da koordinira"

Branko je apelovao na policiju da u potragu uključi većiž broj ronilaca, jer je juče samo jedan ronilac pretraživao Moraču.

"Zahvaljujem se svima koji učestvuju u pretragama terena i molim ih da budu oprezni. Apelujem i na policiju da koordinira pretragama ", rekao je Rakočević gostujući na Televiziji Vijesti.

Više stotina građana do rano jutros je pretraživalo brdo Gorica, jer su najnovije informacije bile da se Ognjen nalazi na toj lokaciji.

Branko Rakočević je kazao da je više stotina ljudi do rano jutros bilo na Brdu Gorica i pretraživalo taj teren jer su imali informaciju da je Ognjen možda na toj lokaciji.

Podsjećamo, da je juče u cilju što efikasnije potrage za malim Ognjenom napravljena je i aplikacija za brzu koordinaciju.

Pretpostavlja se da je dječak, koji boluje od autizma, bos, bez majice i u donjem dijelu trenerke, u noći između utorka i srijede izašao iz porodične kuće u Ulici Vaka Đurovića, u Podgorici.

Dječak ima plavu kosu, svijetao ten i plave oči i visok je oko 150 centimetara.

Porodica je apelovala na građane da, ako ga primijete, pozovu policiju na broj 122, ili njegovu majku Vanju na broj telefona 067/265-960.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније