Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 05. 2013. 18:27 >> 18:34
20

AMFILOHIJE

VIDEO: SPC uradila ikonu s likom Njegoša

Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije izjavio je da je Njegoš bio duboko religiozna ličnost, i ako pisac i kao duhovni i svjetovni vladar, izvorno hrišćanin i pravoslavac, koji zaslužuje da bude kanonizovan. Afilohije je Televiziji Crne Gore rekao da samo onaj ko pogrešno gleda na Petra II Petrovića Njegoša može biti protiv proglašenja Njegoša za sveca. Saopštio je i da je prva ikona sa likom Njegoša već urađena i odbacuje optužbe da iza te ideje postoji bilo kakva druga namjera.

 

U razgovoru za TVCG, Amfilohije je dodao da je patrijarh Irinej reagovao ishitreno kad se ogradio od njegovog istupa na beogradskom protestu protiv briselskog sporazuma.

"Rekao sam patrijarhu Irineju da je mogao da čuje i vidi ono što smo govorili episkop Atanasije i ja, shvatio bi da mi nijesmo rekli ništa drugo osim onoga što je i on sam mnogo puta kazao", naveo je Amfilohije.

Mitropolit crnogorsko-primorski kazao je da ogromna većina sveštanstva Srpske pravoslavne crkve ima isti stav kao i on po pitanju Kosova i briselskog sporazuma, samo što mnogi taj stav ne saopštavaju na način na koji on to radi.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније