Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Cdm.me

06. 05. 2016. 15:28   >>  15:18 1

POLICIJA SE OGLASILA

"Nijesmo kasno uključili sve snage"

Policija nije zakasnila sa angažovanjem helikoptera, dronova, pasa tragača u potrazi za dječakom Ognjenom Rakočevićem, kazao je načelnik MUP-a, Radovan Stijović.

"Više stotina policajaca je angažovano od prvog dana", rekao je Stijović, na konferenciji za medije, prenosi portal Cdm. "Današnje uključivanje helikoptera nije kasn. Vojska za sad nije uključena, jer su kapaciteti policije dovoljni", kaže on.

Na pitanje da li će pozvati upomoć kolege iz regiona koji su bolje obučeni, Stijović kaže da nema potrebe za tim jer su domaće snage profesionalno obučene.

S obzirom na to da dječaka nema tri dana, zanimalo nas je da li policija ima ikakve pretpostavke u vezi sa tim kako je Ognjen, jer ni odrasli ne mogu lako da prežive 72 časa bez vode i hrane.

"Teško je davati takve procjene", rekao je on. Novinare je zanimalo i da li je policija isključila mogućnost otmice.

"Za sad je apsolutno isključena mogućnost otmice", saopštio je Stijović. Tačno je da je jedan od pasa tragača nanjušio miris koji se u jednom trenu izgubio. Zato su novinari pitali može li tek tako da se isključi mogućnost otmice.

"Ponekad se pomiješaju mirisi. Pas traga do određenog momenta, a kad se mirisi pomiješaju, on više ne može da traga", kaže Stijović.
Ognjena traže svi - od specijalaca preko akademaca do kajakaša i taksista.

"Molim građane koji traže Ognjena, da prije nego što krenu, o tome obavijeste policiju kako ne bi dolazilo do preklapanja", rekao je Stijović.

"Ja sam sa kolegama od prve noći na terenu. Svi građani treba prvo nama da se jave", kaže on i dodao da se svaki poziv građana na 122 provjerava.

Stijović je rekao da ne postoji zakonski rok u kom se ovakve akcije završavaju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније