Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 05. 2013. 17:54 >> 17:54

CRNA GORA - HRVATSKA

I ove sezone zajedničke patrole

Predstavnici crnogorske i hrvatske Uprave policije potpisali su danas Protokol o saradnji kojim je predviđena razmjena policijaca tokom ljetnje turističke sezone.

Sporazum su potpisali pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević i glavni ravnatelj hrvatske policije Vlado Dominić.

Janjušević, kako je saopšteno, učestvuje na Konferenciji čelnika policija regiona, koja se održava u Valbandonu, u Hrvatskoj.

Navodi se da protokol potpisan sa hrvatskom policijom, „podrazumijeva angažovanje policijskih službenika tokom ljetnje turističke sezone po principu reciprociteta, što znači da će policijski službenici iz Crne Gore biti uključeni u rad hrvatske policije i obratno“.

Uprava policije Crne Gore planira potpisivanje ovakvih sporazuma i sa policijama Srbije i Albanije, a razmatra se potreba potpisivanja sporazuma sa još nekim država sa kojima se Crna Gora graniči.

„Cilj projekta razmjene policijskih službenika tokom ljeta sa policijama iz regiona je težnja da se turisti iz zemalja u okruženju u Crnoj Gori osjećaju kao kod kuće“, navode iz Uprave policije i podsjećaju da je zajednički rad crnogorskih policijskih službenika sa kolegama iz Srbije, Hrvatske i Albanije, tokom prošlogodišnje ljetnje turističke sezone, ocijenjen kao veoma koristan i uspješan, tako da će se dobra praksa timskog rada ove godine nastaviti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније