Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 05. 2013. 15:26 >> 20:20

SAOBRAĆAJNA NESREĆA

VIDEO: Vladan Pejović i dalje kritično

Nikšićanin Vladan Pejović (19) koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći, u komi je i životno je ugrožen, dok su njegovi sugrađani Miloš Jovović (19) i Nebojša Božović (19) van životne opasnosti, svjesni i pokretni, kazali su iz Kliničkog centra.

 

Nikšićanin Danilo Nenezić (19) poginuo je juče u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod jezera Krupac, dok je pet njegovih drugova teško povrijeđeno. Svi mladići su maturanti nikšićke Gimnazije „Stojan Cerović“, i svi su 94. godište.

Načelenik Intenzivne njege Kliničkog centra Zoran Jovančević kazao je da su Pejoviću povrijeđeni lobanja i mozak, ali i grudni koš, sa prelomom rebara.

 

 

“Priključen je na aparate za mehaničku ventilaciju. Cirkulatorno je stabilan i dreniran mu je grudni koš”, kazao je on agenciji MINA.

Jovančević je naveo da je Pejović u komi, što zbog povrede mozga, što zbog tolerisanja respiratora.

“Pejović je za sada stabilan, ali u životnoj opasnosti jer su povrede udružene, sa neizvjesnim ishodom, ali nadamo se najboljem”, rekao je on.

U Klinički centar juče su transportovani i Miloš Jovović i Nebojša Božović, koji su smješteni na hiruškoj klinici.

Dežurni hirurg Aleksandar Filipović kazao je agenciji MINA da Jovović i Božović imaju teške tjelesne poverede, ali da su danas stabilni, svjesni, pokretni i da se dobro osjećaju.

“Jovović ima prelom lijeve šake, postavljen mu je gips, ima tupu povredu glave i blaži potres mozga, kao i prelom rebara sa desne strane i sve je hiruški zbrinuto“, kazao je Filipović.

On je naveo da i Božović ima teške tjelesne povrde.

“Povrijeđena mu je desna šaka, i ima jednu veću povredu glave, koja je hiruški zbrinuta, kao i potres mozga. I on je stabilan i jutros se dobro osjeća”, rekao je Filipović.

Ostali učesnici nesreće, Marko Damjanac i Vladimir Lalović, sa lakšim povredama zadržani su u nikšićkoj bolnici na posmatranju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније