Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 05. 2013. 17:39 >> 17:39

VRATIMO DJECI IGRALIŠTA

Podgorica: Obnovljen dječiji park

Oko 40 građana, đaka Elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ i Srednje građevinsko-geodetske škole „Marko Radević“, udruženja Roditelji, uz pomoć radnika javnog preduzeća Zelenilo, uređivali su danas i zajedničkim snagama obnavljali dječije igralište u ulici „Svetozara Markovića“ u Podgorici.

Ova akcija je prva u nizu koje će Udruženje Roditelji organizovati u okviru inicijative pod nazivom Vratimo djeci igrališta.

„Na igralištu su nam se pridružili i volonteri Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“ i djeca iz okolnih zgrada. U toku akcije je ofarban postojeći mobilijar, radnici Zelenila su pokosili zelene površine na igralištu, popravili tobogane i konjiće, a ljuljaške i drveni luk za penjanje zavšiće nakon praznika zbog potrebnog vremena za taj dio posla“, rekla je Dejana Ponoš iz udruženja Roditelji.

U obezbjeđivanju dijela novca za ovu akciju udruženju Roditelji su pomogle kompanije Centrometal, Bordo i Boje i lakovi Kameleon.

Djeci koja su učestvovala u akciji podijeljeni su diskovi sa pjesmama dječijih izvođača iz Crne Gore koje je obezbijedilo javno-izdavačko preduzeće Pobjeda.

„Nakon ove akcije uslijediće sljedeća, već u junu, za kada je planirano saniranje igrališta na Zabjelu, u blizini vrtića Poletarac. Udruženje Roditelji želi da pozove građane da nam se pridruže u ovoj, ali i svim narednim akcijama i doprinesu ne samo obnovi dječijih igrališta, već i prenošenju poruke da su dječija igrališta igrališta naše djece i da ih moramo čuvati“, saopštili su iz udruženja.

Udruženje Roditelji poziva i zainteresovane kompanije, posebno one koje mogu obezbijediti donacije u materijalu potrebnom za obnovu igrališta, da budu dio akcije i na taj način pokažu korporativnu odgovornost koja je sve više prepoznata u Crnoj Gori.

Inicijativa „Vratimo djeci igrališta“ počinje u Podgorici, ali je plan udruženja Roditelji da je proširi na što veći broj gradova u Crnoj Gori, gdje god bude postojalo interesovanje lokalnog stanovništva i predstavnika privrede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније