Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 05. 2016. 19:42 >> 19:26
2

ZA 12 GODINA

Američka pomoć CG 281 milion $

U periodu od 2001-2013. godine, Crna Gora je od Vlade Sjedinjenih Američkih Država dobila 281 milion dolara pomoći, od čega je 243,3 miliona obezbijedio USAID, saopštio je potpredsjednik Volade Duško Marković. Marković se danas sastao sa pomoćnikom direktora Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) za Evropu i Aziju Tomasom Melijem.

Marković i Meli razgovarali su o podršci koju je ta institucija pružila Crnoj Gori tokom 12 godina, i zahvaljujući kojoj su uspješno sprovedene brojne reforme u crnogorskom društvu.

„Potpredsjednik Marković je zahvalio na podršci u raznim oblastima, posebno ističići značaj vladavine prava koja je najvažniji izazov i ključ za uspjeh države i društva u cjelini. On je podsjetio da je u periodu od 2001-2013. godine Crna Gora od Vlade SAD dobila 281 milion dolara pomoći, od čega je 243,3 miliona obezbijedio USAID“, saopšteno je iz Vlade.

Marković i Meli razgovarali su o mogućnostima daljeg jačanja saradnje u brojnim oblastima, u kontekstu regionalnih projekata koje USAID sprovodi u susjednim državama.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније