Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

23. 05. 2016. 21:46 >> 21:29

PREDLOG VLADE

Odgoditi primjenu ZUP-a do 1. januara

Početak implementacije novog Zakona o upravnom postupku (ZUP) trebalo bi odložiti do 1. januara iduće godine, ocijenjeno je iz Vlade.

Početak primjene ZUP-a predviđen je za 1. jul ove godine.

U Informaciji o potrebi odlaganja početka primjene tog akta, koju je Vlada nedavno usvojila, navodi se da, prema raspoloživim podacima, proces harmonizacije pravila postupaka u posebnim zakonima sa novim ZUP-om “ide otežano”.

“Izmjena većine posebnih propisa, od 70 koje je neophodno donijeti kako bi se omogućili adekvatni preduslovi za primjenu novog ZUP-a, je u Vladinoj ili skupštinskoj proceduri”, navodi se u Informaciji.

Podsjeća se da se u skupštinskoj proceduri nalaze predlozi zakona o upravnom sporu i upravnoj inspekciji, čije je usvajanje neophodno za uspješnu implementaciju novog ZUP-a.

“Kako nije za očekivati da će do 1. jula 2016. godine biti doneseni svi propisi neophodni za početak implementacije novog ZUP-a, opravdano je odložiti početak njegove primjene za 1. januar 2017. godine”, navode iz vlade.

Ocjenjuje se da će se odlaganje početka primjene ZUP-a pozitivno odraziti na kvalitetno uspostavljanje dugih preduslova za njegovu punu implementaciju.

“Tako će se u periodu od 1. januara nastaviti aktivnosti na edukaciji službenika koji u javnopravnim organima rade na poslovima upravnog postupanja i usklađivanju akata o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji organa, skladno rješenjima novog ZUP-a”, navode iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније