Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 05. 2016. 13:30   >>  13:17

MOLBA BANKE HRANE

Institicije da pomognu porodici Gazivoda

NVO Banka hrane je pisala molbu Ministarstvu rada i socijalnog staranja, gradonačelnicima Podgorice i Cetinja, Sekretarijatu za socijalno staranje, Centrima za socijalni rad Podgorice i Cetinja za pomoć porodici Gazivoda sa Žabljaka Crnojevića, kojoj je pomagala u predhodnih pet godina.

Iz NVO Banka hrane su istakli da je "glava porodice", Predrag Gazivoda preminuo prije nepunih nedjelju dana.

Kazali su da je on bio bivši radnik Rudnika Boksita i da je primao 200 eura invalidske penzije.

"Iznenada je umro, taman kada se njegova porodica ponadala da su zdravstveni problemi iza njega. Njegova porodica, supruga i četvoro maloljetne djece, žive u Žabljaku Crnojevića u neuslovnoj kući koja često plavi", napisali su molbi.

IZ NVO Banka hrane su poručili da se porodici, zbog loših uslova života, mora naći drugi stan.

"Troje djece pohađaju osnovnu školi u Zeti i dnevno im treba tri eura samo za prevoz. Majka je na birou rada već 12 godina. Nažalost, njoj treba još tri godine čekanja na birou rada da bi ostvarila nadoknadu za majke sa troje i više djece", navela je Banka hrane.

Istakli su da je porodica je u veoma teškom položaju i da bi im svaki vid pomoći značio (smještaj, finansijska pomoć, pomoć u namirnicama, knjigama školskom priboru, garderoba...).

"Upoznati smo sa konkursom za rješavanje stambenih uslova porodica, koji je u toku a koji se odnosi na porodice u stanju socijalne potrebe, pa predlažemo da ovu porodicu uzmete u obzir. Sudbina ove djece Nikoline (10 godina), Milice (8), Anastasije (5) i Anđele (1) je sada u rukama svih nas", napisala je Banka hrane u molbi.

"Pozivamo sve koji mogu, građane kao i društveno odgovorne kompanije, da daju svoj doprinos i pomognu porodici Gazivoda", saopšteno je iz Banke hrane.

Žiro račun za pomoć kod Societe generale banke je 550-0120100318496-75, na ime Orbovič Olivera.

Svi koji mogu i žele pomoći mogu dobiti od Banke hrane CG kontakt porodice na mejl bankahranepg@gmail.com, na broj telefona 069/495-680, ili preko Fejsbuk stranice Banke Hrane.

TVCG je prije mjesec i po objavila priču o porodici Gazivoda, koju možete pogledati na OVOM LINKU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније