Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 05. 2016. 19:25 >> 19:08
1

SASTANAK SA BETOLINIJEM

Marić: Prioritet – veća transparentnost rada

Povećanje transparentnosti rada Ministarstva rada i socijalnog staranja i formalizovanje procedura za primanje zahtjeva građana, kroz reformu upravnog postupka, biće, kako je kazao govoreći o Sporazumu o fer I slobodnim izborima, prioriteti u radu ministra Borisa Marića. U skladu sa tim, ministar je najavio podizanje efikasnosti i efektivnosti državne uprave na veći nivo, saopšteno je nakon sastanka koji je Marić imao sa šefom sektora za regionalnu saradnju u Generalnom direktoratu za politiku susjedstva i proširenje Evropske komisije Nikolom Bertolinijem i šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Mitjom Drobničem.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marić je sa Bertolinijem i Drobničem razgovarao o Regionalnom stambenom programu. Marić je najavio pripremu detaljne analize ranjivih lica koje su u stanju potrebe za stambenim zbrinjavanjem, kako bi im se obezbijedila podrška u okviru ovog projekta, navodi se u saopštenju.

Regionalna stambeni program zajednička je inicijativa između Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije koji podržava Evropska unija i drugi donatori. Program će, između ostalog, obezbijediti održiva stambena rješenja za 74.000 izbjeglih i interno raseljenih lica. U Crnoj Gori je u toku izgradnja 276 stambenih jedinica i Dom starih u Pljevljima

“Na sastanku je postignuta saglasnost o formiranju radnih grupa za izradu  Zakona o socijalnom preduzetništvu i izmjeni Zakona o volonterizmu. Ministar je takođe najavio kontinuiranu saradnju sa nevladinim organizacijama, kako bi se poboljšali mehanizmi za prepoznavanje funkcija civilnog društva i ojačale javne politike”, navodi se na kraju saopštenja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније