Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 05. 2016. 21:15 >> 21:11

ULJAREVIĆ PORUČUJE

"Doprinos NVO sprovođenju reformi ogroman"

Proces pregovora Crne Gore sa Evropskom unijom otvorio je niz šansi za civilno društvo, ali i za saradnju različitih društvenih aktera, iako se ovo još uvijek nedovoljno valorizuje, smatra izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević. Ona je danas govorila na skupu koji je organizovao briselski Centar za evropsku politiku (EPC), u saradnji sa Evropskim fondom za Balkan, na temu "Proširenje EU i Berlinski proces: Koja je uloga civilnog društva?".

“Doprinos NVO u sprovođenju reformi je ogroman i višeslojan, ali čini se mnogo više još uvijek cijenjen u Briselu nego u samoj Crnoj Gori, što mora da se mijenja. Nema potrebe da naše inicijative prolaze krug do Brisela i nazad da bi ih vlasti uzele u ozbiljno razmtranje, jer se time gubi dragocjeno vrijeme i energija”, kazala je Uljarević.

Kako je saopšteno iz CGO, ona je, na interesovanje učesnika, pojasnila i ambijent u kojem NVO sektor u Crnoj Gori radi.

“Osvrćući se na prljave kampanje koje su u protekle dvije godine vođene protiv istaknutih aktivista NVO sektora izražavajući nadu da su “oni koji su kreirali te kampanje shvatili da se time neće ograničiti autonomni i kritički orijentisan NVO sektor”, navodi se u saopštenju

Uljarević je zaključila da nova Vlada izbornog povjerenja može doprinijeti izgradnji političke kulture u kojoj će se više njegovati dijalog različitih strana, ukoliko raskine sa nekim od dosadašnjih loših praksi koje su polarizovale crnogorsko društvo.

Skup je okupio oko 40 predstavnika Savjeta Evropske unije, Evropskog parlamenta, Evropske komisije, diplomatskih misija pri EU, belgijskog Ministarstva vanjskih poslova, kao i uticajnih organizacija civilnog društva sa sjedištem u Briselu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније