Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 05. 2016. 21:30 >> 21:12

USVOJENA DEKLARACIJA

Katnić na konferenciji u Beogradu

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvuje na dvodnevnoj konferenciji „Upravljanje složenim podacima u slučajevima organizovanog kriminala i korupcije“, koja danas završava u Beogradu, u organizaciji OEBS-a.

Kako saopštavaju iz Specijalnog tužilaštva, prvog dana Konferencije, predstavnici Tužilaštava zemalja učesnica su se saglasili o neophodnosti potpisivanja Deklaracije o namjeri, koja predstavlja zajednički napor u cilju poboljšanja efikasnosti krivičnog gonjenja počinilaca krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije.

Zemlje potpisnice Deklaracije su Srbija, Italija, Crna Gora, Hrvatska, BiH, Republika Srpska, Makedonija, Albanija i Bugarska.

One su se obavezale da posvećenom realizacijom njenih ciljeva, među kojima su posebno naglašeni  pojačana saradnja u krivičnim postupcima na operativnom planu, promptna razmjena informacija i njihovo adekvatno čuvanje, kao i intenzivnija saradnja u oblasti međunarodne pravne pomoći, a uzevši u obzir međunarodne pravne instrumente u oblasti krivično pravnog sistema i međunarodne saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma, uzevši u obzir Konvenciju UN o transnacionalnom kriminalu, potpisanu u Palermu, doprinesu stvaranju bezbjednijih uslova za život i rad građana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније