Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

29. 05. 2016. 20:02   >>  19:45

SLOBODA MEDIJA

Eskperti EU od sjutra u CG

Ekspertske misije Evropske unije (EU) za oblast slobode medija boraviće od sjutra u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, drugi dio misije boraviće u Crnoj Gori do 2. juna. 

U saopštenju Minsitarstva se kaže da misiju vodi ekspert iz Italije koji će se tokom sedmice sastati sa predstavnicima relevantnih odbora Skupštine, ministarstava kulture, pravde i finansija i Agencije za elektronske medije, Državne revizorske institucije.

Sastaće se i sa predstavnicima Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, Uprave za javne nabavke, Agencije za zaštitu konkurencije, Radio Televizije Crne Gore, Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, tužilaštva i sudstva.

Navodi se da će sastanci omogućiti direktnu razmjenu informacija o konkretnim pitanjima iz tih oblasti. 

„Posjeta ekspertske misije je prilika da crnogorske institucije predstave Evropskoj komisiji (EK) i državama članicama napredak u ovoj oblasti kroz usklađivanje domaćih propisa s pravnom tekovinom EU, i u dijelu njihovog sprovođenja“, saopšteno je iz Ministarstva.

Navodi se da će razmjena mišljenja i preporuke eksperata država članica poslužiti crnogorskim organima za postizanje boljih rezultata u oblasti vladavine prava. 

Posjete ekspertskih misija dio su novog pristupa u pregovorima s EU i predstavljaju redovni mehanizam kojim EK procjenjuje stanje u pravosuđu i temeljnim pravima, odnosno u oblasti pravde, slobode i bezbjednosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније