Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

29. 05. 2016. 13:48   >>  13:31 3

DEMOKRATE UPOZORAVAJU

"Gradska kanalizacija u Budvi očajna"

Gradska kanalizacija u Budvi očajno funkcioniše, ocijenjeno je iz Demokratske Crne Gore i saopšteno da su instalacije i postrojenja pogrešno koncipirani i nekvalitetno izrađeni.

"Tako da su pucanje cijevi, zagušenja, izlivanje na ulice i u more, kvarovi na pumpama i opremi svakodnevne pojave", smatra član Glavnog odbora te partije, Mladen Franović.

On je rekao da se svake godine, naročito tokom turističke sezone, pojavljuju stomačne tegobe kod velikog broja gostiju, naročito djece. 

“Mini epidemije zbog zagađenosti mora i plaža stalno se kriju i prećutkuju”, kazao je on.

Franović je saopštio da su kvarovi i iskakanje iz sistema na vodovodnoj i elektro mreži česti i stvaraju ozbiljne poteškoće turistima i mještanima. 

On smatra da najveći problem predstavlja nekvalitetna i zastarjela prenosna mreža i lokalne instalacije. 

“S obzirom na astronomske cijene vode i prenosnih sistema elektro distribucije, kvalitet snabdijevanja i održavanja bi trebalo da bude na najvišem nivou”, poručio je Franović.

On je naveo da se gradsko šetalište popločava godinama. 

“Od planiranih milion i po eura, vrijednost radova je već prešla sedam miliona i cifra još nije konačna. Takođe, kako radovi nijesu završeni pojedini djelovi šetališta su nebezbjedni (kanali i kanalice za vodu)”, kazao je Franović.

Prema njegovim riječima, urbanistički haos i pretjerana gradnja, započeti, a nedovršeni objekti, stambeno poslovne zgrade od 14 spratova u centru i novi hotelsko-apartmanski kompleks od devet spratova na obali, koji je „zatvorio“ pola Petrovca, poseban su i nerješiv problem.

Franović smatra da će stotine hiljada novoizgrađenih kvadrata, kao i oni neizgrađeni, a predviđeni i potvrđeni Detaljnim urbanističkim planom, dodatno opteretiti inače lošu i neadekvatnu primarnu-gradsku i turističku infrastrukturu.

“Kao i svake godine do sada, samo nam preostaje da se nadamo lijepom vremenu i da “uspješno” okončamo i ovo ljeto. Ono što čudi je da i u ovakvim uslovima bilježimo solidan turistički promet u julu i avgustu. Šta bi tek bilo da sve funkcioniše normalno?”, dodao je Franović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније