Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 05. 2016. 17:25 >> 17:10

REGIONALNI PROJEKAT

Diskutovali o ratnim zločinima

U Rožajama je od 26. do 28. maja održana Regionalna studijska posjeta na temu “Suočavanje sa prošlošću u Crnoj Gori”. Učesnici, njih 25 iz regiona, kroz interaktivni program informisani su o ratnim zločinima koji su se dogodili na teritoriji Crne Gore.

Posjeta je relizovana je u saradnji sa opštinom Rožaje, a uz podršku Evropske komisije u sklopu regionalnog projekta “Regionalni programi razmjene” koji sprovodi Inicijativa mladih za ljudska prava Crne Gore (članica i osnivač Građanske alijanse) u saradnji sa pet kancelarija Mreže Inicijative mladih za ljudska prava (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kosovo, Srbija i Crna Gora).

“Poseban fokus bio je na posljednjem ratnom zločinu koji se dogodio na teritoriji Crne Gore - u Kaluđerskom lazu, a učesnici su imali priliku da diskutuju na tu temu s tadašnjim načelnikom područne jedinice Uprave policije Rožaje, Šemsom Dedeićem, kao i novinarom istraživačem, Seadom Sadikovićem, ali i lokalnim stanovništvom koji su svjedočili tom događaju”, navode iz Građanske alijanse.

Mreža Inicijative mladih za ljudska prava je, kako saopštavaju, željela da da doprinos i procesu uspostavljanja Regionalne kancelarije za saradnju mladih, što se očekuje 4. jula na Samitu o Zapadnom Balkanu u Parizu.

“Ova aktivnost imala je za cilj da doprinese i međusobnom upoznavanju učesnika koji dolaze iz različitih država Zapadnog Balkana, pa su organizovane posjete muzeju Ganića kula kao i fudbalski meč sa lokalnim omladinskim organizacijama”, navodi se u saopštenju.

 

            

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније