Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

29. 05. 2016. 16:59 >> 16:43
3

REGION I EVROPA

Danilović: Zajedno protiv terorizma

Zapostavljanjem borbe protiv korupcije na visokom nivou stvara se pogodno tlo za razvoj organizovanog kriminala i terorizma, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova, Goran Danilović.

On je, na poziv potpredsjednika Skupštine Srbije Vladimira Marinkovića, učestvovao na okruglom stolu u Beogradu pod nazivom "Zemlje Zapadnog Balkana i borba protiv terorizma".

Danilović je ocijenio da, pored rješenja i strategija svake zemlje pojedinačno, za borbu sa terorizmom neophodno regionalno, kao i zajedničko evropsko rješenje tog problema.

“Danilović je ocijenio da se, zapostavljanjem borbe protiv korupcije na visokom nivou, stvara pogodno tlo za razvoj prvo organizovanog kriminala, a potom i terorizma”, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Navodi se da je Danilović upoznao učesnike sa statističkim podacima u Crnoj Gori u vezi sa učešćem crnogorskih građana u terorističkim radnjama na stranim ratištima.

U saopštenju Ministarstva se kaže da je Danilović istakao zabrinutost da je posljedica takvog stanja u Crnoj Gori i regionu, neriješena političko-ekonomska situacija koja dovodi, prije svega mlade, u bezizlaznu situaciju nesigurnosti i neizvjesnosti.

Danilović je poručio da rješavanje problema terorizma mora početi od nalaženja njegovog uzroka.

“Jer samo na taj način ćemo kao odgovorno društvo predstaviti odgovore na izazov koji je pred nama”, dodao je Danilović.

Iz MUP-a je saopšteno da je Danilović predstavio učesnicima okruglog stola zakonska rješenja i akcione planove za borbu protiv terorizma u Crnoj Gori, kao i precizne podatke o učešću crnogorskih državljana na stranim ratištima.

Danilović je, dodaje se, istakao važnost kooperativnosti i koordinacije svih organa u državi, kao i važnost regionalne i globalne saradnje u borbi sa terorizmom.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније