Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 05. 2016. 16:34 >> 16:21

"RIJEŠIMO PROBLEM"

Majke iz Rožaja zovu Marića na razgovor

Majke troje ili više djece iz Rožaja, koje protestuju u tom gradu jer sumnjaju da im je neko zapalio dokumentaciju u Zavodu za zapošljavanje, pa nijesu ostvarile pravo na doživotnu naknadu, danas su se ponovo okupile ispred zgrade ZZZ, jer im je CB tog grada zabranio da ponovo blokiraju saobraćajnicu.

"Pozivamo Centar bezbjednosti iz Rožaja, da, kao što smo mi danas ispoštovali njihovo rješenje, i oni ispoštuju naše pravo da protestujemo i zaštite nas od napada na naše živote. Mi nećemo odustati od naših prava, svakodnevno ćemo se ovde okupljati, već se dogovaramo ako se nastavi ignorisanje i vrijeđanje od strane zaposlenih iz ovog zavoda,daćemo ući u zavod za zapošljavanje i započeti štrajk gladju, dok nam se god ne kaže šta je sa našom dokumentacijom", saopštile su majke iz Rožaja.

One su pozvale ministra rada i socijalnog staranja Borisa Marića da dođe u Rožaje i vidi dokaze o njihovim slučajevima. 

"Predlažemo da se u Rožajama zakaže sastanak kojem će prisustvovati predstavnice majki, ministar rada i socijalnog staranja,novi direktor ZZZCG, predsjednik opštine, predstavnik NVO `Euromost`, direktor Zavoda za zapošljavanje, direktor rada i socijalnog staranja Rožaja i da razgovaramo o problemu i nađemo način kako da ga riješimo. Mi smo bile u Podgorici na razgovoru, ali od tada ništa nije riješeno, te bi se ovaj put stastanak mogao održati u Rožajama, kako bi svi pokazali da su na funkcijama zbog građana, a ne obratno", navodi se u saopštenju.

Majke su poručile da ih izbacivanje iz zgrade ZZZCG i drugo nasilno ponašanje neće ućutkati.

"Proteste nastavljamo i sjutra u 11 sati ispred Zavoda i nećemo odustati, bićemo istrajne do kraja da se izborimo za naša prava koja nam zakonom pripadaju", istakle su one.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније