Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 05. 2016. 21:32   >>  21:14

EUROMOST TRAŽI

Vratiti sporna negativna uvjerenja ZZZ

Pozivamo Ministra rada i socijalnog staranja Borisa Marića, da naloži centru za socijalni rad u Rožajama, da vrati sva sporna negativna uvjerenja zavodu za zapošljavanje u Rožajama, zbog kršenja zakona o opštem upravnom postupku, saopšteno je iz NVO Euromost.

"Ne vidimo zbog čega bi se ovoliko žuri da se na spornim zahtjevima odma odluči, zbog čega sumnjamo da sadašnja direktorica ZZZCG Vukica Jelić želi što prije završiti postupak, preko svojih partijskih kolega koji su upošljeni u zavodu za zapošljavanje u Rožajama, prije njene smjene i najavljenog dolaska novog direktora Rada Miloševića koji će je zamijeniti", navodi se u saopštenju.

Ističu da je više nego očigledno da se kroz čitav postupak krši zakon o opštem upravnom postupku, kako navode, na štetu majki, gdje se šalju na upravni postupak ne mareći vrijeme i troškove majki.

"Ne vidimo razlog ovolike žurbe, zato očekujemo i od Borisa Marića i Rada Miloševića da stopiraju namjere zavoda za zapošljavanje u Rožajama i da se da vrijeme majki ,koje samo traže da im se nadje njihova dokumentaciju,gdje je zavodu za zapošljavanje dostavljen i spisak svih spornih slučajeva", piše u saopštenju.

Podsjećaju da je danas i osnovno tužilaštvo u Rožajama započelo istražne radnje u svim slučajevima, gdje su date i prve izjave majki.

"Očekujemo i od osnovnog tužioca u Rožajama da ispita sve aktere koji su prisustvovali uništavanje dokumentacije, takodje da se ispita i lice koje je izašlo u javnost i potvrdilo da se radi o dokumentaciji majki, dok su na zavodu za zapošljavanje tvrdili da to nije ta dokumentacija koja se uništavala,da se utvrdi o kojoj se to dokumentaciji radi", ističe se u saopštenju.

Očekuju od osnovnog tužioca u Rožajama da ispita i pomoćnika direktora ZZZCG Danila Vojinovića.

"Povodom izjava u javnost da su otkrili i zloupotrebe kartona (falsifikovanje) obzirom da je to krivično dijelo, da se od istog zatraže dokazi za iznijete navode, u slučaju da ih ne bude imao, da se od istog traži odgovornost", navode u saopštenju.

Smatraju da svi akteri koji su u ovome slučaju vršili krivična dijela, moraju i krivično odgovarati.

"Svi koji su oštećeni, zbog vršenja tih krivičnih djela, moraju se obeštetiti i odma im se riješiti problemi, a od nesavjesnih službenika zatražiti odgovornost, jedino na ovakav način možemo se nadati daljem funkcionisanju i sistema, kao i lokalnih i državnih institucija", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније