Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

16. 06. 2016. 22:08 >> 21:50

PODGORICA

Ministarstvo će podržati Radio klub

Ministarka nauke Sanja Vlahović posjetila je danas radio klub “Podgorica” gdje se sastala sa predsjednikom uprave kluba Darkom Popovićem i njegovim saradnicima. Oni su ministarku upoznali sa istorijatom kluba koji, u istim prostorijama u centru Podgorice, aktivno radi već punih 68 godina.

Kako saopštavaju iz Ministarstva, razgovaralo se o aktivnostima okrenutim ka mladima, sa posebnim akcentom na organizovanje aktivnosti za talentovanu djecu i omladinu čija interesovanja prevazilaze redovne školske programe, kao i za studente koji imaju određene ideje za inovativne tehnologije i uređaje koje je potrebno praktično testirati i dovesti do nivoa prototipa.

"Članovi radnog tima, koji pripremaju idejni projekat osnivanja prve crnogorske omladinske naučno-istraživačke stanice na Grahovu, upoznali su ministarku sa tim projektom. Vlahović je sugerisala da se projektom ide prema EU fondovima, a da će svakako i država uraditi sve da se ovaj izuzetno koristan projekat realizuje", navodi se u saopštenju.

Tokom današnjeg susreta bilo je riječi i o pripremama za realizaciju ovogodišnjih "Dana nauke" i uključivanju radio kluba "Podgorica“ u programe te manifestacije, koja je, kako se navodi, već prepoznata kao jedna od najznačajnih regionalnih manifestacija popularizacije nauke, novih tehnologija i tehničke kulture.

"Ministarka Vlahović dala je punu podršku aktivnostima Radio kluba “Podgorica” i pohvalila čitav niz programa iz oblasti telekomunikacija, elektronike, robotike i informatike koji klub realizuje", navodi se na kraju saopštenja Minstarstva nauke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније