Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

17. 06. 2016. 22:25 >> 22:11

ODŽIĆ UPOZORAVA

Petrovačke ulice "izrešetane" rupama

Iako je turistička sezona kalendarski uveliko počela, Petrovac se suočava s velikim problemima u putnoj infrastrukturi, saopštio je član Predsjedništva budvanskog SDP-a, Petar Odžić.

“Asfalt na ulicama je dotrajao, a teška mehanizacija koja je radila na tom terenu je načinila velika oštećenja na kolovozu, trotoarima i zaštitnim ogradama. Pored toga, građani Petrovca se svakodnevno susrijeću s manjkom pješačkih staza na jako prometnim djelovima grada, što u sezoni pravi velike poteškoće i rizik u saobraćaju. Vertikalna i horizontalna signalizacija već godinama gotovo i da ne postoje”, navodi Odžić.

Upozorio je da haos na ulicama, koji zatiču turisti iz Evrope, ne ide u prilog turističkoj destinaciji.

“Često možemo čuti i žalbe lokalnih ugostitelja koji su ogorčeni na odnos Opštine Budva prema ovom gradu. Treba napomenuti da gotovo nema ulice u Petrovcu koja je osposobljena za nesmetani saobraćaj. I ulica koja vodi ka Osnovnoj školi i jednoj od najljepših plaža, Lučice, 'izrešetana' je rupama. Naime, posljednjih par godina ovaj problem je i izraženiji zbog teške mehanizacije koja je u tom dijelu grada danonoćno radila na još uvjek nezavršenim 'objektima', koji ne služe za primjer nikome”, saopštio je Odžić.

Taj problem, kako je kazao, ne smije se “gurati pod tepih”. Odžić je apelovao na lokalnu upravu da nešto učini tim povodom.

“Stanje je alarmantno, a već smo prešli polovinu juna. Sanacija ulica već par godina se nalazi u planu investicija Opštine Budva, ali nažalost ne nalazi se dobra volja da se ovaj problem konačno riješi na zadovoljstvo građana Petrovca i mnogobrojnih turista. Svakako pored ovog, postoji i mnogo drugih problema sa kojima se stanovništvo susreće, a prije svega apelujemo na problem potoka Nerin i kanalizacije, koji su od egzistencijalnog značaja za građane Petrovca”, dodaje Odžić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније