Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Tijana Ćoso, TVCG

24. 06. 2016. 20:33 >> 20:35
1

DANILOVIĆ SAOPŠTIO

Više od 1.500 ličnih isprava nije preuzeto

Više od 1.500 identifikacionih dokumenata izrađeno je ali nije preuzeto, od kojih su pojedina izrađena još 2008, kazao je ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović. Dodao je da je broj nepreuzetih pasoša iz 2008. godine 73, a godinu kasnije 367. “Smatram nedopustivim ovakvo stanje”, kazao je ministar.

Tokom provjere rada službi MUP-a koje vode izborne registre, utvrđeno je da je veliki broj dokumenata neuručen.

"Postoji 1.502 izrađena, a neuručena identifikaciona diokumenta. Da budem sada malo precizniji - radi se dakle o 1502 doumenta koji su stariji od jedne godine", kazao je Danilović na pres konferenciji.

Ako se dokumenta mlađa od jedne godine u narednih 15 dana ne uruče građanima, biće povučena.

"Iz 2008. ima 32 identifikaciona dokumenta nepredata građanima, 2009., a to je izborna godina, 88. Iz 2010. godine ima ih 50, 2011. - 32, 2012 - 49, 2013 - 95. Iz 2014. godine nepredatih ličnih isprava je 105, u prošloj godini bilo ih je 36", kazao je Danilović.

Dokumenta izdata preko mobilih stanica takođe su problematična, kaže Danilović. Podaci Ministarstva za informaciono društvo i MUP-a se ne poklapaju. U narednom periodu ministar će tražiti odgovornost za sve nepravilnosti.

"Smatram neodpustivim ovakvo stanje. Prije nego što sam izašao pred vas, organizovao sam sastanak sa načelnicima filijala i od njih tražio potpunu posvećenost cijelom ovom problemu. Rekao sam da nećemo prezati od utvrđivanja disciplinske, prekršajne ili krivične odgovornosti svakoga ko se ne pridržava zakona", kazao je Danilović.

U Budvi su registrovane duple lične karte za dvije osobe, rečeno je na presu. Najavljeno je i formiranje Koordinacionog tima za praćenje izbornog procesa. U utorak, na sjednici Vladine komisije za politički sistem, biće formiran tim za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, saopštio je Danilović, a za narednu sjednicu vlade i Komisije o "istrazi" ubistva vlasnika dnevnog lista Dan, Duška Jovanovića.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније