Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

27. 06. 2016. 18:07   >>  17:52 1

U ŠKOLAMA

Obučiće policajce da predaju o štetnosti droga

Policajci koji rade na poslovima otkrivanja i suzbijanja opojnih supstanci proći će obuku za trenere, kako bi držali predavanja u školama o štetnosti droga.

"Predviđena je i izrada edukativno – informativnog materijala koji će biti podijeljen i emitovan u školskim ustanovama (flajeri, video klipovi itd.), a takođe će biti dostupan i na sajtovima Ministarstva zdravlja, Ministrastva prosvjete, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva pravde", saopšteno je iz Uprave policije.

Taj projekat je rezultat policijske saradnje između Crne Gore i Francuske, na inicijativu Ambasade te zemlje. Sredstva je obezbijedila Međuresorna misija za borbu protiv droga i zavisničkih ponašanja Francuske.

"Projekat je dio nacionalne Strategije 2013 – 2020 za prevenciju korišćenja droge koju je usvojila Vlada Crne Gore, a koja ima za cilj jačanje prevencije zloupotrebe droga u školskim ustanovama. Osim Odsjeka za borbu protiv droge u projekat su uključeni i Ministarstvo zdravlja i mreža opštinskih kancelarija za prevenciju narkomanije", navodi se u saopštenju UP.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније