Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

27. 06. 2016. 17:20 >> 17:03

NA CETINJU

Uskoro izgradnja Fakulteta dramskih umjetnosti

Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) donirala je novac za projekat izgradnje Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, koji će raspolagati svim potrebnim sadržajima za održavanje teorijske i praktične nastave za oko 100 studenata, saopšteno je danas, nakon sastanka koordinatora TIKA kancelarije u Crnoj Gori Mustafe Jaziđija, ambasadora Turske u Crnoj Gori Serhata Galipa i gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Bogdanovića.

Bogdanović je kazao da je za projekat izgradnje objekta Fakulteta dramskih umjetnosti izdata građevinska dozvola, a objekat će, kako je precizirao, imati podrum, prizemlje i dva sprata, projektovan na bruto razvijenoj građevinskoj površini od 4,7 hiljada kvadratnih metara, javlja PR Centar.

„Objekat te namjene biće jedan od najsavremenijih u ovom dijelu Evrope, a raspolagaće svim potrebnim sadržajima za održavanje teorijske i praktične nastave za oko 100 studenata“, rekao je Bogdanović.

On je istakao da je to najveća donacija koju je TIKA do sada realizovala u Crnoj Gori.

„Nadamo se da će ta investicija početi u narednim mjesecima. Započeli smo proces tenderskog postupka, čim bude okončan, mi ćemo krenuti u realizaciju ove aktivnosti“, kazao je Bogdanović.

Jaziđi je rekao da ga donacija za izgradnju Fakulteta dramskih umjesti čini jako srećnim jer, kako je naveo, crnogorsko društvo prija važnosti umjetnosti i kulturi.

„Mi ćemo kao Vlada Turske dati sve da se ovaj projekat završi u što bržem periodu. U naredna dva ili tri mjeseća ćemo završiti tendersku proceduru u vezi projekta. Nakon toga, nećemo imati nikavih prepreka za početak radova“, istakao je Jaziđi.

TIKA je u Crnoj Gori, kako je podsjetio, realizovala veliki broj projekata u oblasti obrazovanja i zdravstva, ali ovaj na Cetinju ima veliku važnost.

Ambasador Turske u Crnoj Gori, Serhat Galip, istakao je da se ta država kroz TIKU trudi da u čitavoj Crnoj Gori realizuje mnoštvo projekata.

„Ovo je važan projekat kako za Prijestonicu Cetinje, tako i za čitavu Crnu Goru. U veoma kratkom periodu će početi radovi na izgradnji Fakulteta i to je veoma važna donacija od TIKA-e i najveća donacija te agencije“, rekao je Galip.

On je poručio da će Turska podržati Prijestonicu ne samo u tom projektu, nego i u drugim gdje za to bude imalo prostora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније