Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: O.Z. [ Mina ]

28. 06. 2016. 16:35 >> 16:18

ZZZCG

Objavljen konkurs za asistente u nastavi

Zavod za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) objavio je dva konkursa za zapošljavanje asistenata u nastavi i persolnanog asistenta koji će biti otvoreni osam dana.

Upravni odbor Zavoda preporučio je izvođačima javnih radova, vaspitno - obrazovnim ustanovama, da oglasi za ta radna mjesta traju osam dana, što je navedeno i u konkursima.

“To je jedina novina u ovim konkursima, koje Zavod godinama realizuje”, navodi se u saopštenju te institcije.

U javne radove, kako je pojašnjeno, biće uključen 481 nezaposleni, 265 asistenata u nastavi, kao podrška inkluzivnom obrazovanju djeci sa smetnjama u razvoju i 216 personalnih asistenata za socijalnu podršku u ustanovama, dnevnim centrima i kući.

Asistenti će, kako je najavljeno, biti angažovani za školsku 2016/2017 godinu.

"Iako je ovaj rad od javnog interesa, Upravni odbor se opredijelio za skraćenje rokova u procedurama, kako bi se cjelokupan proces završio prije proglašavanja izbora, da se ne bi ušlo u zonu zabranjenog zapošljavanja", poručili su iz ZZZCG.

Oni su kazali da je novac za asistente obezbijeđen preusmjeravanjem sredstava Zavoda.

"Sa pozicije za novčane naknade preusmjereno je 1,05 milona EUR za mjere aktivne politike zapošljavanja", precizira se u saopštenju.

Dodaje se da će polovina tog novca biti usmjerena za asistente, a ostatak u programe obrazovanja i osposobljavanja, u koje će biti uključeno 370 osoba i programe osposobljavanja za rad kod poslodavca za uključivanje 134 nezaposlenih.

"U aktivne mjere, sa preusmjerenim novcem, biće dodatno uključeno ukupno 985 lica", rekli su iz ZZZCG.

Članovi Upravnog odbora odobrili su šest zahtjeva, vrijednih 35 hiljada EUR, za kreditno otvaranje sedam novih radnih mjesta.

"Prihvaćen je i predlog nadležne komisije da se usmjeri 28,77 hiljade EUR za prilagođavanje radnog mjesta i uslova rada kod 11 poslodavaca za zapošljavanje 15 lica sa invaliditetom", kazali su iz ZZZCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније