Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: O.Z.

28. 06. 2016. 21:14 >> 20:56

AĆIMIĆ OBEĆALA POMOĆ

Radnici Bolnice Meljine dobili podršku

Lokalna uprava će intenzivirati pregovore sa Vladom, kako bi se što prije našlo najbolje moguće rješenje za izlazak iz lošeg privatizacionog aranžmana Bolnice Meljine, kazala je danas predsjednica Opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović, na sastanku sa radnicima te zdravstvene ustanove.

Aćimić je naglasila da je lokalna uprava na strani radnika i svjesna ozbiljnosti problema sa kojima se suočavaju.

Radnici su upoznali predsjednicu Opštine sa problemima sa kojima se susreću zbog neisplaćivanja zarada i istakli zabrinutost zbog toga što još uvijek nemaju zvanične informaciju o sudbini Bolnice.

Oni su apelovali na lokalnu vlast da učini sve što je potrebno da se ova situacija prevaziđe.

Aćimović je obećala da će Opština preduzeti urgentne mjere ka Vladi Crne Gore kako bi se što prije riješili nagomilani problermi radnika PZU Meljine i zakazati vanrednu sjednicu SO

"Jasan i nedvosmislen je stav Opštine Herceg Novi, koji je jednoglasno potvrđen na sjednici Skupštine opštine, da ugovor o kupovini Bolnice u Meljinama treba raskinuti i naći novog, kvalitetnog partnera", naglasila je Aćimović, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Ona je istakla da je taj predlog upućen Vladi, te da je donijeta odluka o raskidu privatizacionog ugovora.

Aćimić je dodala da su tokom nedavnih posjeta Opštini premijer Milo Đukanović i ministar zdravlja Budimir Šegrt bili saglasni da je rješavanje pitanja Bolnice Meljine od velike važnosti za grad i da treba istrajati na raskidu ugovora.

"Namjera od koje lokalna uprava ne odstupa je da u Meljinama mora ostati bolnica, te da tradicija i način rada te zdravstvene ustanove potvrđuju da je ona neophodna za funkcionisanje našeg grada", zaključila je Aćimović.

Predsjednica Sindikata Bolnice Meljine, Slavica Drobnjak, saopštila je da su se obratili Opštini sa molbom i zahtjevom da učine sve što je u njenoj moći da se goruća situacija prevaziđe. Jer, radnici tri mjeseca ne dobijaju plate, a zdravstveni kadar se osipa.

"Znamo da Opština Herceg Novi nema ingerencija nad privatnom ustanovom kakva je PZU Meljine, ali smatramo da bi ona ipak trebalo da zna u kakvom su položaju radnici. Stanje je alarmantno", poručila je Drobnjak, prenosi Radio Jadran.

Ona je podsjetila da je Atlas grupa obećala radnicima redovne plate, ali o tome ne brine, baš kao ni resorno Ministarstvo.

"Rečeno nam je da plata nema, jer smo u stalnim blokadama zbog obaveza koje nije izmirilo bivše rukovodstvo, kome kao da je uništavanje Bolnice bila odskočna daska za napredovanje. Rukovodstvo Atlas grupe je potpuno indiferentno i sa njima je gotovo nemoguće uspostaviti kontakt. Zvaničnih informacija nemamo o sudbini bolnice. Očigledno je da smo žrtve neke igre, a još je očiglednije da smo humanisti i profesionalci sa kojima se neko poigrava", kazal je Drobnjak.

Ona je poručila da će, ukoliko se ne riješi situacija u bolnici u što kraćem roku, radnici biti prinuđeni da posegnu za radikalnijim mjerama u skladu sa zakonom, ne isključivši mogućnost obustave rada, najavila je predsjednica Sindikata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније