Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dijana Drašković, TVCG

29. 06. 2016. 16:30   >>  16:12

ODGOĐENA SJEDNICA

Bez rasprave o problemima radnika Košute

Sjednica Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, na kojoj je trebalo da se raspravlja o problemima bivših radnika Industrije modne obuće Košuta, odgođena je zbog nedostatka kvoruma. Radnici, njih oko 700, traže isplatu devet zarada, otpremnine i povezivanje radnog staža. Na sastanak sa bivšim radnicima Košute, nijesu se pojavili ni predstavnici Ministarstava ekonomije i rada i socijalnog staranja, ali ni Privrednog suda, a novo okupljanje predsjednik Komisije zakazao je za narednu nedjelju.

Problemi bivših radnika Modne industrije Košuta sa Cetinja, datiraju kažu, od uvođenja stečaja 1996. Od tada traže isplatu devet zarada, otpremnine i povezivanje radnog staža.

"Od 1996. do dana današnjeg, radnici Košute samo što su zbrinuti za 24 lična dohodka. Mislili smo postupno, ne tražimo sad sve odjednom, ali prvo devet plata koje su najbitnije", istakao je bivši radnik Košute, Branko Jovićević.

"Nadam se da ćemo ipak uspjeti kroz određene dijaloge da dođemo do nekog rješenja koji je svima prihvatljivo, jer zaista su njihovi zahtjevi po našem stanovništvu minimalni", kazala je zastupnica radnika Milena Ljazi.

Sve to su bivši radnici Košute planirali da predoče i članovima Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, koji su ih i pozvali, ali je sjednica odložena zbog nedostatka kvoruma.

"Šta mogu da uradim da zakažem ponovo sjednicu, da obezbijedim kvorum i da obezbijedim prisustvo predstavnika nadležnih institucija. Mislim da će shvatiti ozbiljnost u kojoj se nalaze ti ljudi". kazao je predsjednik Komisije, Janko Vućinić.

"Žao mi je što je odložena sjednica komisije za privatizaciu, pogotovu što je to prva sjednica nakon godinu, nakon pauze koja je napravljena osustvom kolega iz opozicije", rekao je potpredsjednik Komisije, Branko Čavor.

No, u Komisiji kažu da pokušavaju da pomognu u rješavanju svih problema sa kojima se suočavaju radnici, pa su ponovni susret sa bivšim radnicima Košute zakazali za narednu sedmicu. Nadaju se da će svi poslanici , ali i nadležne institucije, biti na okupu.

"Mislim da je to krajnje neodgovorno prema više od 600 bivših radnika Košute, koje traže da im se ispune njihovi opravdani zahtjevi", istakao je Janko Vučinić.

"Jedino što nama ostaje kao komisiji, kao mogućnost to je da damo preporuke, preporuke onima koji trebaju da rješavaju ta pitanja i koja su nadležni", kazao je Branko Čavor.

A nadležna su , prema mišljenju članova komisije za kontrolu postupka privatizacije ministarstva ekonomije i rada i socijalnog staranja, ali i privredni sud. Zato će im, odmah poslije razgovora sa bivšim radnicima Košute, kako su nam kazali, dati preporuke da do detalja ispitaju sve njihove navode.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније