Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

30. 06. 2016. 17:15 >> 17:00
1

UČENICA IZ BUDVE

Nina bronzana na matematičkoj olimpijadi

Na 20. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi (JBMO) koja se održala od 24. do 29. juna u gradu Slatina, u Rumuniji, Nina Mitrović, učenica OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ iz Budve osvojila je bronzanu medalju.

Na Olimpijadi su se nadmetale reprezentacije iz 11 zemalja učesnica i 10 gostujućih zemalja. Takmičilo se ukupno 122 učenika.

Osim Nine Mitrović u takmičarskom dijelu Crnu Goru su predstavljali i Ajlan Zajmović i Emir Hadžajlić, učenici OŠ „Dušan Korać“ Bijelo Polje i Lana Vukmirović, učenica OŠ „Drago Milović“ Tivat.

Organizator i pokrovitelj odlaska na Juniorsku balkansku matematičku olimpijadu je Ispitni centar Crne Gore, a crnogorski tim su predvodili Lazar Obradović sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore i profesorica matematike Svetlana Nikić, predstavnica Ispitnog centra.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније