Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 07. 2016. 15:04 >> 23:40
22

HVALI ZAKON

Amfilohije: Doniraću organe

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je da je Zakon o zavještanju organa najbolji do sada usvojen u Skupštini, te javno poručio da će donirati svoje organe.

"Čuo sam za Zakon koji je usvojen u Skupštini Crne Gore o, kako ja volim da kažem, darivanju organa, i o zavještanju onih koji su spremni da se usaglase sa tim Zakonom, da dozvole da nakon njihovog upokojenja na propisan način daruju svoje organe za zdravlje i za život drugih. Ima i drugih dobrih zakona koje donosi naša Skupština, ali moram da kažem da je to jedan od najboljih zakona koji je donijela Skupština Crne Gore", poručio je Amfilohije za Antenu M.

Kako je kazao, Zakon je u duhu izvornih jevanđeljskih pravila, mišljenja i življenja. Jevanđelje se, dodaje, zasniva ne samo na onome koji, ne samo što je darovao neki svoj organ ili svoju riječ, nego koji je darovao sebe za život svijeta bez ostatka. Na tom darivanju Hristovom počiva hrišćanska crkva kroz vjekove", poručio je Amfilohije i za Antenu M kazao da će donirati svoje organe.

"Odmah ću da vam kažem da Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije zavještava svoje organe, ako nekom budu potrebni njegovi ostarali organi. Može mirne duše da, i moj neki organ uzme, da i od Mitropolita crnogorsko-primorskog ima neke vajde", poručio je Amfilohije.

Kako je kazao, to neće biti prvi put da je neki vladika zavještao organe, navodeći da je to učinio i vladika Lavrentije.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније